Rézből készült poharak, bögrék és palackok

A réz jótékony hatással van az emésztőrendszerre, serkenti az agyműködést, szabályozza a vérnyomást, csökkenti a koleszterinszintet, segíti a sebek gyorsabb gyógyulását és akár fájdalomcsillapító hatású is lehet. Hogy kihasználja ennek a fémnek a gyógyító erejét, kezdjen el vizet inni réz poharakból és bögrékből. A rézből készült edények, mint a csészék, palackok, kancsók és bögrék manapság mind a hagyományos ájurvéda, mind a gasztronómia és a pultos mesterségben népszerűvé váltak.

A réz edények használata

A réz antibakteriális és antimikrobiális vagy vírusellenes tulajdonságairól ismert. Este töltse fel hideg vízzel az edényét, és hagyja állni egy éjszakán át. Reggel, közvetlenül ébredés után igya meg a vizet. A réz a puhább fémek közé tartozik, ezért könnyebben megsérülhet, tehát ajánlatos az edényekkel óvatosabban bánni. Ügyeljünk arra, hogy ne vigyük túlzásba a napi vízmennyiséget ezekből az edényekből, mivel a szervezet csak korlátozott mennyiségű ásványi anyagot képes felvenni. A felesleges mennyiségű ásványi anyag és vitamin a legjobb esetben is kiűrül a szervezetből.

A rézből készült edények karbantartása

A rézedények a környezet hatására és az idő múlásával megváltoztatják a megjelenésüket, de a megfelelő karbantartás elősegíti, hogy meghosszabbítja az élettartamát. Ügyeljen arra, hogy ne mossa el őket vegyszeres mosószerrel és drótkefével. Így fokozatosan lehántja a rezet a felületről. Ehelyett facsarjunk ki fél citromot és vigye fel az elmosni kívánt edényre. Néhány perc múlva egyszerűen öblítse le tiszta vízzel.

Kínálatunkban rézből készült nyelvkaparókat is talál

Legnépszerűbb termékek

Oldal 1/ 1 - összesen 7 termék