Eredeti jógás ajándék ötletek nőknek

Szívesen meglepnéd jógás szerettedet egy eredeti, de praktikus ajándékkal, viszont nem tudod, mit válassz? Csapatunk nagyon szívesen segít Neked és eligazít, hogy megtaláld a tökéletes jógás ajándékot hölgy ismerősödnek, szerettednek.

1) Kezdő, vagy már régóta jógázik?

2) A jóga egy mozgásforma számára, amellyel erősítit testét és elméjét, vagy ennek az életmódnak a követője?

3) Praktikus ajándékot szeretnél, vagy díszítő, dekorációs terméket?

Ebben a cikkben adunk néhány tippet, hogy milyen irányba indulhatsz el.

1. Minden jóga gyakorlat egyik alapja a jógaszőnyeg

A jóga matrac alap kellék a jógához, bár természetesen lehet gyakorolni nélküle is :) Ma már a speciális jógaszőnyegek előnye a 90-es évek óta használatos kempingszőnyegekkel szemben, hogy tulajdonságaik jobban illeszkednek gyakorlat igényeihez. Ebből a szempontból a jógaszőnyegek a legmagasabb minőséget érik el a gyakorlat (de akár egyéb mozgásforma, sport esetén is) nehézségétől függően. Ha tehát egy minőségi, speciális jógaszőnyeg mellett döntesz, egy jógi biztosan értékelni fogja.

Tapasztalataink szerint a nőknél gyakori szempont a szőnyeg súlya. Ha valami könnyűt és puhát keresel, a mi javaslatunk a TPE anyag választása lesz. Kezdőknek van egy bevált szettünk egy puha jógaszőnyeggel és az alapvető segédeszközökkel. Azt tanácsoljuk, hogy ne mindig csak a súly legyen a fő szempont, hiszen a gumiszőnyegek a legjobb minőségű jógamatracok közé tartoznak, és bár nagyobb a súlyuk, gyakorlatilag csak rövid ideig cipeljük, és edzés közben is megéri a nagyobb kényelem.

Természetesen egy másik szempont lehet a tervezés. A dizájn kiválasztásakor azt javasoljuk, hogy mindig vedd figyelembe az anyag felületét, valamint azt, hogy milyen jógastílust végez az, akinek szánod :). A velúr felületű szőnyegek a nedvesség hatására aktiválódnak és fejtik ki igazán csúszásgátló hatásukat. A Flexitynél olyan jógaszőnyegeket választunk ki, amelyek megfelelnek a környezetvédelmi és egészségügyi szabványoknak a festékek és az anyagok felhasználása során.

Vásárlási útmutatónkban még több információt találsz a tökéletes jógaszőnyeg kiválasztásához.

jóga ajándék

2. A jógaszőnyeget is megfelelően kell ápolni

A jógaszőnyegek tisztításához ajánlott speciális, erre a célra megfelelő tisztítószereket használni. Házilag elkészíthető alternatíva lehet a gyengéd szappan és illóolaj kombinációja is.

3. Már megvan a jógaszőnyeg, de nem tudod miben hordani?

"Hogyan válasszuk ki a megfelelő táskát a jógaszőnyegekhez" cikkünk segít kiválasztani a megfelelő méretű táskát, vagy hevedert . A táskába ruhák és apró tárgyak is elférnek, és védi a szőnyeget a szállítás közbeni külső sérülésektől. A heveder jó választás a gyors hordozáshoz egyik helyről a másikra, ráadásul állítható, így bármilyen típusú szőnyegre illeszkedik, sőt, jóga kellékként is használható.

4. Gyönyörű és egyben funkcionális jógaruhákra vágysz?

A jógagyakorlat során minden nő azt akarja, hogy kényelmesen mozoghasson és ne kelljen aggódnia, hogy a ruhája esetleg nem takar, vagy épp elmozdul. A magasított pánt megfelelő tartást és alakformálást biztosít, miközben védi a derekat és erősíti a test közepét. 

A pamut ruha alkalmasabb a lassú és gyengéd edzéshez. Spandex, elasztán, lycra stb. anyagok pedig segítenek elvezetni az izzadságot, a rostok pedig erősebbek és jobban tartják a ruhák formáját.

5. Az amerikai ToeSox vagy Tavi Noir márkájú csúszásgátló zoknik garantáltan melegen tartanak a gyakorlat, vagy akár az edzés során

A zokni jobb tapadást biztosít a jógaszőnyegen, de akár a padlón is. Megvéd a hidegtől a téli hónapokban, amikor hűvös van a stúdiókban, de higiénikus alternatívát jelent a mezítláb végzett gyakorlatok során. A nyitott (féllábujj) vagy zárt (teljes lábujj) szabás szinte ugyanolyan tapadást biztosítanak edzés közben, és a különbség többé-kevésbé érzelmi – hiszen az ember érezni akarja a talaj érintését.

ajándék ötletek nőknek

6. Mindent a meditációhoz

Néha úgy érzed szeretnéd kikapcsolni a külvilágot, vagy csak szeretnél javítani a koncentrációdon? Akkor egy meditációs párna igazán praktikus választás lehet. Néha elég csak leülni pár percre és a légzésre koncentrálni. Nincs szándék, nincs akarás, csak tiszta megfigyelés. 

7. Jóga kellékek

Jóga kellékek, mint a tömbök vagy a hevederek mindig jól jönnek, akár kezdő jógásoknak, akár haladóknak. Kezdetben kényelmetlen lehet a jóga gyakorlása, és ahelyett, hogy a helyes légzésre figyelne a jógi, a gravitáció leküzdésével és a megrövidült izmokkal lesz elfoglalva. Az eszközök a kezdetektől rendelkezésre állnak, hogy támaszt biztosítsanak, és segítsenek egy biztonságos és fenntartható gyakorlat kialakításában a „stiram sukham asana” szellemében.

A tömbök használhatók mind a pozíció megtámasztására, mind a regenerációra (yin jóga gyakorlatok), de akár meditációhoz is.

8. Jóga törölközők

Kicsi törölközők a kézhez, vagy nagy a jógaszőnyeghez, ami utazási szőnyegként is használható. Ha nincs saját jógaszőnyeged, vagy Hot jógára jársz, a törölköző nagyszerű hordozható és higiénikus választás lehet. Klasszikus jóga törölközőink alsó rétegén csúszásgátló réteg található, amely minden típusú szőnyeghez alkalmas. 

9. Valami teljesen új

Lepd meg szerettedet egy Yoga Wheel- vel – egy jógakerékkel, vagy egy FeetUp székkel. Ha neked, vagy ismerősödnek, akit meglepnél ezekkel a kellékekkel, már van egy alap jóga gyakorlata, ezek a játékos segédeszközök segítenek gazdagítani a gyakorlatokat. A Feetup remek eszköz azoknak a nem jógásoknak is, akik félnek a kézenállástól vagy a fordított pozícióktól.

eredeti ajándékok jógához

10. Ájurvédával kapcsolatos ajándékok

Üzletünkben ájurvédikus teák és egyéb ájurvédikus étrendkiegészítők széles választékát is megtalálod. A hasznos és tetszetős apró kiegészítők kisebb alkalmakra is remek választás. 

11. A tökéletes légkör megteremtéséhez

Ha inkább az illatok és kellemes légkör szerelmese vagy, feltétlenül figyelmedbe ajánljuk indiai füstölőinket. Ha inkább az aromaterápiára koncentrálnál, akkor a tiszta illóolajok vagy keverékek illata biztosan tetszeni fog. Néhány diffúzorunk praktikus kivitelben is elérhető autókba vagy irodákba, így mindig nálad lehet .

jógás ajándékok

fotó: @my_time_for_yoga

12. A lakberendezés rajongóinak

Nézz körül az egyedi szobrok között, amelyek tökéletes díszei lehetnek az otthonnak, de akár egy jógastúdiónak is.