Eredeti jógás ajándék ötletek férfiaknak

Szívesen meglepnéd jógás szerettedet egy eredeti, de praktikus ajándékkal, viszont nem tudod, mit válassz? Csapatunk nagyon szívesen segít Neked és eligazít, hogy megtaláld a tökéletes ajándékot jógázó hölgy ismerősödnek, szerettednek.

1) Kezdő, vagy már régóta jógázik?

2) A jóga egy mozgásforma számára, amellyel erősítit testét és elméjét, vagy ennek az életmódnak a követője?

3) Praktikus ajándékot szeretnél, vagy díszítő, dekorációs terméket?

Ebben a cikkben adunk néhány tippet, hogy milyen irányba indulhatsz el.

Jógás ajándékok férfiaknak:

Bár a jóga egykor szuverén férfiügy volt, manapság egy ellentétes tendenciát látunk, és az órák tele vannak nőkkel. A férfiak előnyben részesítik az erőt és az aktív stílusokat, mint például a Power Yoga vagy az Ashtanga.

1. Jógaszőnyeg - extra nagy méretben

A jóga matrac alap kellék a jógához, bár természetesen lehet gyakorolni nélküle is :) Ma már a speciális jógaszőnyegek előnye a 90-es évek óta használatos kempingszőnyegekkel szemben, hogy tulajdonságaik jobban illeszkednek gyakorlat igényeihez. Ebből a szempontból a jógaszőnyegek a legmagasabb minőséget érik el a gyakorlat (de akár egyéb mozgásforma, sport esetén is) nehézségétől függően. Ha tehát egy minőségi, speciális jógaszőnyeg mellett döntesz, egy jógi biztosan értékelni fogja.

A férfiak gyakran foglalkoznak a jóga matrac hosszával – magasságuk miatt. Csak azt vegyük figyelembe, hogy jóga (de akár edzés közben is) még fekve sem a fejtetőtől a sarokig használjuk ki a szőnyeget. 

A férfiaknak általában szélesebb V-alakú vállai vannak, ezért egy szélesebb, 60 cm+ párna a nekik megfelelő. A standard jógaszőnyegek 60 cm szélesek, tehát minden, ami ennél szélesebb, csak jobb lesz.

Ha tisztán Ashntaga jógával foglalkozik ismerősöd, akkor a hagyományos választás a pamut jógaszőnyeg lesz. 

Vásárlási útmutatónkban még több információt találsz a tökéletes jógaszőnyeg kiválasztásához.

jógaszőnyeg ajándék férfiaknak

2. Nemtudod, miben hordozd kedvenc szőnyegedet?

"Hogyan válasszuk ki a megfelelő táskát a jógaszőnyegekhez" cikkünk segít kiválasztani a megfelelő méretű táskát, vagy hevedert . A táskába ruhák és apró tárgyak is elférnek, és védi a szőnyeget a szállítás közbeni külső sérülésektől. A heveder jó választás a gyors hordozáshoz egyik helyről a másikra, ráadásul állítható, így bármilyen típusú szőnyegre illeszkedik, sőt, jóga kellékként is használható.

3. A rendszeres gyakorlás során ügyelni kell a jóga matrac karbantartására is

A jógaszőnyegek tisztításához ajánlott speciális, erre a célra megfelelő tisztítószereket használni. Házilag elkészíthető alternatíva lehet a gyengéd szappan és illóolaj kombinációja is.

4. A jóga kellékek a férfiaknak is tökéletes kiegészítők lehetnek

Jóga kellékek, mint a tömbök vagy a hevederek mindig jól jönnek, akár kezdő jógásoknak, akár haladóknak. Kezdetben kényelmetlen lehet a jóga gyakorlása, és ahelyett, hogy a helyes légzésre figyelne a jógi, a gravitáció leküzdésével és a megrövidült izmokkal lesz elfoglalva. Az eszközök a kezdetektől rendelkezésre állnak, hogy támaszt biztosítsanak, és segítsenek egy biztonságos és fenntartható gyakorlat kialakításában a „stiram sukham asana” szellemében.

A tömbök használhatók mind a pozíció megtámasztására, mind a regenerációra (yin jóga gyakorlatok), de akár meditációhoz is.

8. A jóga törölközővel semmit nem rontasz el

Ha nincs saját jógaszőnyeged, vagy Hot jógára jársz, a törölköző nagyszerű hordozható és higiénikus választás lehet. Klasszikus jóga törölközőink alsó rétegén csúszásgátló réteg található, amely minden típusú szőnyeghez alkalmas. 

6. Az utazónak utazási, könnyen hordozható jógaszőnyegek

Az utazási, könnyen összecsukható jógaszőnyegek kiváló társak a turisztikához és a világ körüli utazásokhoz. Kis, 1-2 mm vastagságának és strapabíró anyagának, (gumi vagy PVC) köszönhetően az utazó jógamatrac lehetőséget biztosít Neked a jóga gyakorlásához akár  Balin, a tengerparton, vagy akár egy vulkán tetején.

footup széktartó szék férfiaknak ajándék

7. A jógagyakorlatot már magasabb szintre emelte? Próbáld ki az új FeetUp edzőszéket

Lepd meg szerettedet egy FeetUp székkel. Ha neked, vagy ismerősödnek, akit meglepnél ezekkel a kellékekkel, már van egy alap jóga gyakorlata, ez az újfajta segédeszköz segít gazdagítani a gyakorlatokat. A Feetup remek eszköz azoknak a nem jógásoknak is, akik félnek a kézenállástól vagy a fordított pozícióktól.

8. A srácok is meditálnak. 

Néha úgy érzed szeretnéd kikapcsolni a külvilágot, vagy csak szeretnél javítani a koncentrációdon? Akkor egy meditációs párna igazán praktikus választás lehet. Néha elég csak leülni pár percre és a légzésre koncentrálni. Nincs szándék, nincs akarás, csak tiszta megfigyelés. 

9. Bögrék, üvegek, termoszok

Tegyünk együtt a zöldebb jövő érdekében. Az ökológiai palackok, bambuszpoharak, rozsdamentes acélból készült termoszok és bögrék újrafelhasználása segít csökkenteni az eldobható hulladék és műanyag termékek mennyiségét, amelyek gyakran hulladéklerakókba vagy a tengerbe kerülnek.

10. Tibeti hangtálak

A tibeti hangtálak a Himalájából származnak, és ősi gyökerekkel rendelkeznek. Használják meditációkra, jógamantrára, tértisztításra, hanggyógyításra, hangmasszázsokra és terápiákra, csakra tisztításra, alvásjavításra, koncertekre és szertartásokra.