Tippek az egészséges munkakörnyezet, a jó közérzet és a vállalati kultúra népszerűsítéséhez a modern világban

Sokak számára a munkahely az a hely, ahol idejük jelentős részét töltik. Azoknak, akik otthon dolgoznak nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk a kellemes és nyugtató környezet kialakításához. Bár azt mondják (és ez nagyon igaz), hogy mindenhol jó, de a legjobb otthon, ezért is vigyázzunk, hogy az otthoni home office-t elkerítsük az otthonunktól, hogy az minden körülmények között jó és nyugodt hely maradjon. A munkahely részeként nagyon fontos, hogy a kollektíva minden egyes tagja rendszeresen hozzájáruljon az általános jóléthez és a vállalati kultúrához.

A Flexitynél jól ismerjük a munkahelyi egészség és a munkahelyi jólét fontosságát. A vállalati kultúra népszerűsítése a mindennapi munkával töltött idő egyik fontos pillére. A munkatermelékenység és a kedvező munkaeredmények közvetlenül összefüggenek a megfelelő munkakörnyezet kialakításával, amelyet a kollektíva minden egyes tagjának együtt kell építenie.

A munkahely felszereltsége műszaki szempontból nagyon fontos és jelentősen befolyásolja a munkavégzést, de elsősorban azok a tényezők befolyásolják a munkakedvet, amelyek a csapat egyes tagjainak lelki jólétéért felelnek munka közben.

Összegzés:

  • Egészséges ülés
    • meditációs párna
    • fitnessz labda
    • padlószék (mandir)
    • a földön ülve, guggolva
  • Rövid edzés
    • edzőszőnyeg
    • akupresszúrás szőnyeg
    • masszázsgolyók és hengerek
    • hevederek nyújtáshoz
  • Gyakorlatok az elme karbantartásához
    • mindfulness gyakorlatok
    • rövid, vezetett meditációk 
  • Amit mindezzel nyerhet a csapat
    • kapcsolatok erősítése a csapatban
    • kellemesebb munkahelyi légkör
    • motiváló vállalati kultúra
    • az alkalmazottak testi és lelki egészsége

Egy céget képviselsz, és szeretnél jobb környezetet teremteni az alkalmazottaidnak ? Ved fel velünk a kapcsolatot és szívesen készítünk közös ajánlatot :)

Fedezz fel új, nem hagyományos módszereket egy egészségesebb munkahelyért

Videó: mi olykor így is dolgozunk :)

Ha Te is keresed a módját annak, hogy a munkahelyeden pozitív változtasok menjenek végbe, érdemes a technikai oldal helyett a humán erőforrást befolyásoló tényezőkre koncentrálni. Az viszont megkérdőjelezhetetlen, hogy ahol jól érezzük magunkat, ott az egyéni tevékenységeket (még a munkát is) sokkal kényelmesebben és hatékonyabban végezzük. A munkahelyi jó közérzet előmozdítása számos hagyományos módon megvalósítható, a különféle csapatépítéstől, közös ebédszüneteken át a rendszeres találkozókig ...

Cikkünkben úgy döntöttünk, hogy magasabb szintre emeljük ezt a témát, és több (talán kevésbé hagyományos, de nem kevésbé hatékony) tippet adunk az egészségesebb és kiegyensúlyozottabb munkakörnyezethez. Meríts inspirációt  tippjeinkből, amelyek pozitívan támogathatják a munkahelyi környezetet, a mentális jólétet és az általános vállalati kultúrát.

Az egészséges munkahelyi ülés nem mítosz

Cikkünkben és általános tartalmunkban közösségi oldalainkon igyekszünk felhívjuk a figyelmet a klasszikus széken vagy fotelben ültetés egyedi alternatíváira, amelyek egészségünkre és gyakran közérzetünkre is kedvezőtlenül hatnak munka közben és után. Ha a munka jellege megengedi, próbáld meg kedvenc székedet lecserélni földön ülésre.

És nyugodtan támogasd ebben kollégáidat is! Garantáljuk, utólag is megköszönik majd, mert a klasszikus széken ülést felváltó földön ülés számos előnnyel jár testi egészségünk és lelki jólétünk szempontjából. Az, hogy törökülésben vagy inkább térdepelve ülsz a földön, teljesen rajtad múlik, de garantáltan oda kell figyelned az egyenes hát és testtartás megtartására. A háttámasz nélküli ülés közvetett módon egyenes tartásra kényszerít bennünket, amit a gerincünk hosszú távon meghálál majd.

Te döntöd el, hogy a földön, szőnyegen, meditációs párnán, vagy padlószéken szeretnél ülni.

Reggeli "bemelegítés" és rendszeres gyakorlat az ebédszünetben

A népszerű „kelj fel és edz!” kiáltás érdekes jelentőséggel bír a jó közérzet növelése szempontjából, mert a hajlékonyságra és testmozgásra összpontosító reggeli gyakorlatnak egyáltalán nem kell túlságosan kimerítőnek lennie, épp ellenkezőleg, hozzájárul a munka effektívebb elvégzéséhez. Hiszen a reggelünk sokszor meghatározza az egész nap irányát.

Ha a munkahelyed tagjainak teret adsz a reggeli "mozgáshoz", az nagyon hasznos és mérvadó lehet az egyéni munkavégzés során, a fizikai és mentális karakter egyéni érzései tekintetében. Emellett a jóga reggeli gyakorlása a munkacsoporttal a kellemes testi-lelki előnyök mellett hozzájárul a munkakapcsolatok erősítéséhez, végső soron egészségesebb munkakörnyezethez is vezet.

A reggeli tornának nem kll az egyetlen napi mozgásformának lennie. A rövidebb mozgásra szánt szünetek a teljes munkaidő alatt ugyanolyan hatékonyak és kedvezőek lehetnek. Különféle segédeszközök, mint a jóga és edzőszőnyegek, fitnessz labdák, masszázsgörgők és egyéb sporteszközök, amelyek hozzájárulnak a hatékony  regenerálódáshoz a munkanap során, és támogatják a munkahelyi fizikai tevékenységeket.

 

 Szünet nem csak a testnek, hanem a léleknek is

Gyakran az elme az, ami a legmegterheltebb a munkanap során a fizikai megterheléshez képest. Ahogyan fizikailag is pihennünk kell , úgy a munkahelyi lelki pihenésre is oda kell figyelnünk. Ez megakadályozza a túlzott stresszt, a kiégést, a kreativitás hiányát, a koncentráció hiányát és az elégtelen mentális pihenés egyéb negatív következményeit.

Tartson rövid szüneteket munka közben. Ha úgy döntötök, hogy egyéni pihenésre, vagy inkább csoportos meditációra vagy légzőgyakorlatokra adtok teret a munkában csak rajtatok múlik, de egyet tartsatok szem előtt – az elménknek kipihentnek kell lennie, hogy kihozzuk magunkból a maximumot.

Meríts ihletet mindfulness gyakorlatainkból:

HOGYAN SEGÍT A MINDFULNESS (ÉBERSÉG) A MINDENNAPI STRESSZ LEKÜZDÉSÉBEN

Számtalan módon hozzá lehet járulni a munkahelyi jóléthez, és hogy milyen módot választotok annak csak a fantáziátok szab határt. Az alap saját és a csapatod igényeinek ismerete, és ezek alapján olyan módszerek megválasztása, amelyek hatékonyan segítik a munkakörnyezet minden tagjának komfortérzetét és jólétét. Az egyének elégedettsége egészségesebb kapcsolatokhoz vezet, ami végső soron a vállalati kultúra egészségét, de a munkavégzés hatékonyságát is erősíti.

Nem számít, kit kérdezel, minden vezető egyetért, hogy az a leghatékonyabb alkalmazott, aki jól, kiegyensúlyozottan és elégedettnek érzi magát a munkahelyén. Ahogy az emberi szükségletek alappilléreiből következik, mindig meg kell találnunk magunkban a harmóniát, és ekkor motiváltak vagyunk és készek vagyunk a hatékony teljesítményre. Legyünk kreatívak és szenvedélyesek a munkánk iránt. És miért ne segíthetnénk mindezt, amikor annyi nagyszerű mód van rá?