A legjobb jóga videók otthoni tornára abszolút kezdők számára is

Ha titeket is elvarázsolt a jóga vagy a tornázás, akkor biztos ti is azonnal el akartátok kezdeni, megtudni többet vagy elvinni a jógát a saját nappalitokba. Tudjuk, hogy elsőre nehéz megjegyezni, hogy hova kell mennie a karoknak, lábaknak, fejnek, hogyan kell venni a levegőt, hogy mi következik, és megjegyezni több elnevezést is, mint a végső „savánszanát“. 

Szerencsére manapság már van hozzáférésünk az internethez és rengeteg nagyszerű forráshoz, ahol inspirációt szerezhetünk nem csak az elején, de több évnyi gyakorlás után is. Akár Power jógát, Ashtangát, Vinyasa Flow-ot, Yin jógát, Kundalini jógát, akár már stílust szeretnétek gyakorolni, itt megtalálhatjátok a nektek kedvezőt. Nézzük meg őket együtt:

Népszerű jógás videócsatornák külföldön

1. Yoga With Adriene

https://www.youtube.com/user/yogawithadriene

Adriene talán a legnépszerűbb jógaoktatók közé tartozik a Youtube-on. 2012-től rendszeresen új, minőségi videókat hoz nekünk ingyenesen mindenki számára. Az oldalán extra fizetett órákat is kínál és a Find What Feels Good saját merch-jét működteti.


2. Boho Beautiful

https://www.youtube.com/user/cexercize/featured?flow=grid

Juliana 2014 óta éli a saját digitális yogi életét és azóta már elég menő dolgokat készített. A felvételeket főleg az utazó- és egzotikakedvelők szeretik. Juliana ingyenes videókat és fizetett programokat kínál a saját oldalán keresztül.

3. Sarah Beth Yoga

https://www.youtube.com/user/SarahBethShow/about

Sarah a Youtube csatornájával 2010 óta foglalkozik. Rengeteg rövid, 10-20 perces videót kínál mindenféle témáról, amelyek a legalkalmasabbak, ha kevés időnk van tornázni. Az utazó jógások számára saját applikációt kínál, mely tele van hasznos tartalommal és videóval.

4. Fightmaster Yoga

https://www.youtube.com/user/lesleyfightmaster/about

Lesley a kellemes, nyugtató hangtónusával szerezte meg a rajongói szíveit. 2012 óta foglalkozik a Youtube-bal és ma a legszépszerűbb oktatók közé tartozik a digitális világban és azon kívül is. Az oldalain fizetett speciális programokat is kínál.

5. Yoga with Kassandra

https://www.youtube.com/user/yogawithkassandra

Kassandra 2013 óta mindenekfelett Yin és Vinyasa jóga témákkal foglalkozik. Változatos gyakorlatokat mutat be különféle segédeszközökkel. Habár az órái néha lassúbbak, annál inkább átérezhetők. Az oldalán ingyenes 7 napos programot kínál a kezdők számára.

6. Yoga by Candace

https://www.youtube.com/user/YOGABYCANDACE/about

Candace a Namaslay saját könyve miatt lett népszerű, amelyet szlovák nyelvre is lefordítottak. 2012 óta foglalkozik a Youtube csatornájával, ahol ingyenes és fizetős tagságot is kínál. A blogján különféle témákkal foglalkozik a jóga és a nemzetközi jógaoktató életstílusa körül.

7. Kino Yoga

https://www.youtube.com/user/KinoYoga/videos

Az egyik legnépszerűbb Ashtanga Jógaoktató. Már 2011-től vezeti a Youtube csatornáját, ahol a haladó jógások találják meg a legjobb videókat. Kino saját videó-portált, az Omstars-t is működteti, ahol havi előfizetéssel tornázhattok a legjobb oktatókkal az egész világról.

8. Brett Larkin Yoga

https://www.youtube.com/user/BrettLarkinYoga

Brett a videóiban főleg a Vinyasa Flow jógával és meditációval foglalkozik. A Youtube csatornáját 2012 óta vezeti és az oldalain számos fizetett programot kínál. A videóiban találhattok több „spirituális témát“, ami szintén a kundalini jóga és a meditáció iránti érdeklődésén alapszik.

 A Youtube-on kívül minőségi fizetett jóga-videókat találhattok itt:

Alo Yoga: https://www.alomoves.com/ 

Om Stars (od Kino McGregor): https://omstars.com/

Yoga International: https://yogainternational.com/

Gaia: https://www.gaia.com/yoga/practices

Kundaliniyogau: https://kundaliniyogau.com/

YogaJournal: https://www.yogajournal.com

 

minden jóga kellék