Hogyan válasszunk megfelelő jógamatracos táskát

tasky-Joga_flexity

Van egy jógamatracotok és nem tudtok megfelelő zsákot vagy táskát választani hozzá? Általánosságban a zsákokat és a táskákat felülről nyitódókra osztjuk és olyanokra, amelyek a teljes hosszában nyílnak. Előszőr mindig jobb, ha leméritek (ha nem tudjátok) a matracotok pontos szélességét. Igaz, hogy a legfeljebb 61 cm széles matracokhoz olyan táskákat választunk, amelyeknél a leírásában ''60-as szám szerepel. 61-70cm széles matrachoz a 70-eseket, a rendkívül széles 80cm-eshez pedig a ''80-ast választjuk. Természetesen, ha több dolgot is szeretnétek a táskába rakni, mint a matracot, nyugodtan választhattok nagyobbat is.

TÁSKA- ÉS ZSÁKTÍPUSOK A MATRACOKHOZ

1. Klasszikus cipzáras táska

Klasszikus cipzáras táska

Többféle verzióban léteznek. Választhattok pamutból vagy szintetikus anyagból (poliészter, stb.) készült táskát. Egyes táskák speciálisan kialakított belsővel rendelkeznek, hogy a nedves dolgokat el tudjátok választani vízálló réteggel – táska hot jógára. A klasszikus táskáknak teljes hosszában az oldalukon van a cipzár és gyakran extra oldalsó zsebei is vannak kulcsokra és apróságokra. Tehát egy táska mindenre elegendő lesz a jógagyakorlathoz. A kiválasztásnál jó odafigyelni, hogy milyen nehéz matracot és dolgokat fogtok benne hordozni és a szerint eldönteni, hogy szilárdabbat vagy könnyebbet választotok.

2. Összehúzható zsákok matracokhoz

Összehúzható zsákok matracokhoz

A matracot fentről kell berakni a zsákba és általában alkalmasak vastagabb és nehezebb matracokhoz. Mivel a matracot fentről kell berakni a zsákba, így a többi dolog is állva lesz betéve a zsákban, ezért jó, ha átgondoljátok, hogy mi mindent fogtok a zsákban hordani.

3. Összehúzható ultrakönnyű zsákok matracokhoz

3.	Összehúzható ultrakönnyű zsákok matracokhoz

Zsákok matracokhoz, amelyek szinte súlytalanok. Könnyen elférnek benne a klasszikus matracok és megvédik a szennyeződéstől. Egy matrac számára ideálisak és jól jönnek egy nagyobb táska alternatívájaként.

4. Hevederek mini táskával

4.	Hevederek mini táskával

Ezeknek az oldalsó táskával ellátott kombinált hevedereknek az az előnye, hogy univerzálisan beállíthatók több matracokhoz. A mini táskát a matrac körül kell tekerni, könnyen hordozható és tárolható.

5. Sporttáska matracmarkolóval

Sporttáska matracmarkolóval

A táska akkor ideális, ha több dolgot akartok magatokkal vinni és a matractól elválasztott helyre van szükségetek. Például akkor, ha gyakran tornáztok kint van olyan környezetben, ahol a matrac összekoszolódhat és el szeretnétek választani a dolgaitokat, ez a táska előnyös lehet. A matrac könnyen rögzíthető fentről és szinte majdnem minden méret elfér benne.

6.Táska matrachoz

6.	Táska matrachoz

Nagyon stílusos módszer, hogyan hordjátok a jógamatracotokat. A táskát csak átdobjátok a vállatokon és a belső zsebekben még pár személyes dolog is elfér.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK MEGFELELŐ SZÉLESSÉGET

 

sirka

 

Ha matracotok szélessége max. 61 cm, 183 cm hosszú és 4 mm vastag, akkor ez a standard méret, ezért elég nektek egy zsák/táska 60 cm méretben. Ilyenkor a zsák/táska olyan méretű, hogy elférjen benne ilyen matrac. Ez azt jelenti, hogy a zsák teljes mérete nagyobb.

Ha a matracotok ugyan olyan standard méretekkel rendelkezik (61x183cm), de vastagabb, kb. 5-6 mm, akkor válasszatok vagy robusztus szilárd zsákot, amely felülről van kitömve, vagy válasszatok zsákot a Bondhi Maharaja márkától (ezek méretben nagyobbak és szinte minden matractípushoz alkalmasak), esetleg klasszikus táskákat, azok valamennyivel nagyobbak.

Az esetben, ha a matracotok nem a klasszikus méretekkel rendelkezik, mint pld. 63-66 cm széles, vagy 200 cm extra hosszú, és a vastagsága is 4-6 mm, esetleg nehezebb is (pld. kaucsukos), akkor válasszatok szilárd, felülről kitömött, méretben hosszabb, esetleg hevederes táskát, amelyeket csak rögzíteni kell a matracra.

Lejjebb rövidítéseket találhattok közvetlenül kiszűrt táskaméretekre a matrac szélessége szerint.

SZŰRŐ: Kattintsatok ide és nézzétek meg a max. 61 cm hosszú táskákat és zsákokat

SZŰRŐ: Kattintsatok ide és nézzétek meg a max. 70 cm hosszú táskákat és zsákokat (pld. a népszerű Bodhi Phoenix Ethno Mandala-hoz J)

SZŰRŐ: Kattintsatok ide és nézzétek meg a max. 80 cm hosszú táskákat és zsákokat

 

 

ALTERNATÍVÁK TÁSKÁKHOZ ÉS ZSÁKOKHOZ

 

ALTERNATÍVÁK TÁSKÁKHOZ ÉS ZSÁKOKHOZ

A matracot egyszerűen kézben vagy vállon keresztül beállítható hevederrel is lehet hordani. A hevederek összerakhatók, könnyen beállíthatók és univerzálisak szinte minden mérettípushoz. Ha a matrac nehezebb, szélesebb hevedereket ajánlunk. Az utolsó alternatíva a matrachordozáshoz, ill. tárolásához a gumiszalagok a feltekert matrac rögzítésére. A szilárdabb anyagok, mint a természetes kaucsuk, jobban tartják a matracot feltekert állapotban, de a könnyebb anyagok idővel „szétnyithatják“ a matracot, ezért jó, ha van egy-két hevederünk. :)