ALAPVETŐ TUDNIVALÓK AZ ELEKTROMOS PÁRÁSÍTÓKRÓL (DIFFÚZOROKRÓL)

A diffúzor olyan eszköz, amelybe illóolajat csepegtetnek és azt cseppekként szórja szét a levegőben. A cél az illóolajok közvetlen hatásainak maximalizálása. Az elektromos diffúzorok a levegő párásítását, aromaterápiát és éjszakai fény hatását kombinálják. Az aroma diffúzor biztosítja az egészséges páratartalmat, a kellemes illatot és fényt. Kompakt méretének és könnyű karbantartásának köszönhetően az elektromos párologtatók alkalmasak otthoni használatra, valamint jóga stúdióban  és irodában is tökéletes és hasznos kiegészítők lehetnek.

ELEKTROMOS PÁRÁSÍTÓKRÓL (DIFFÚZOROKRÓL)

Milyen alapvető elektromos párásítókat ismerünk?

  • Az ultrahangos diffúzor diffúziós módszert alkalmaz a levegő párásítására.
  • A porlasztó diffúzor működési elve a Venturi technikán alapszik. A permetkamrában nagy sebességgel áramló levegő mikrocseppek formájában permetezi szét az üvegtartály aljában található illóolajokat. A könnyebb mikrocseppek a kupakon keresztül távoznak a környező levegőbe.
  • A hő diffúzor felmelegíti az illóolajokat, ezáltal szétoszlatja őket a levegőben.
  • A ventilációs diffúzorok hő felhasználása nélkül működnek. Hidegpárát alkalmaznak, így az illóolajok megőrzik tisztaságukat.

A párologtatót általában vízzel és illóolajjal töltjük meg.  Az olajok kellemes hatása pozitívan hat a testre és elmére egyaránt. Az elektromos párásító kiváló a környezet párásítására is, ebben az esetben elég megtölteni tiszta vízzel.

Az optimálisan párásított levegő elősegíti a helyes légzést és támogatja  a mély és nyugodt alvást. A nedves levegő jótékony hatása érezhető  az orr üregeinek eltömődésekor, de a bőr és az ajkak kiszáradása esetén is. A LED színváltoztatási technológiának pihentető hatása van, és lehetővé teszi egy bizonyos árnyalat, vagy különböző színek váltakozását.

Mik azok az illóolajok és hogyan kell használni őket?

Az olaj talán nem is a legjobb kifejezés, hanem inkább a növény egy részének, például leveleknek, gyökérnek vagy gyümölcsnek a lepárlása után nyert koncentrátum. Ezek gyakran gyógynövények, amelyek tulajdonságai ismertek számunkra. Az illóolajok előállítására számos módszer ismeretes, de a leggyakrabban az alacsony nyomású gőz desztillációt alkalmazzák.

Az illóolajok használatát szakmailag aromaterápiának hívják, amelyet egészségünk érdekében többféleképpen is használhatunk:

  • Közvetlenül a bőrön, például masszázshoz, néhány cseppet keverjünk növényi olajhoz (ne használjuk koncentrált formában a bőrön)
  • Párásítóban
  • Inhalátorban
  • Pár cseppet a fürdővízbe csepegtetve

Figyelem:  Az illóolajak nem alkalmasak fogyasztásra!  Kivételt képeznek a kimondottan emberi fogyasztásra szánt, legtisztább, szerves, 100% -ban természetes illóolajok.

 

Nézd meg a kínálatunkban található elektromos diffúzorokat itt.