Jóga leggings - hogyan válasszuk ki a megfelelő nadrágot testmozgáshoz

 

jóga leggings

A jóga nadrág szabása és a kényelem

A kényelemnek kell az elsődeleges paraméternek lennie, amikor jóga ruházatot választasz. A jógaruházat kellemes érzése nélkül nehéz összpontosítani a jóga minden más, lelki aspektusára. A jó nadrág kiválasztása a jógához (és egyéb gyakorlatokhoz természetesen) jelentősen befolyásolja a jóga gyakorlása során érzett komfortérzetet. Az anyag és a szabás döntő fontosságú. Az, hogy a szemednek első látásra tetszik-e a ruhák kialakítása, csak a kényelem után jön. Először is figyelj a kényelemre, és csak az után a tervezésre.

A tökéletes jóga nadrág sötét és tartós anyagból készül

női nadrág

A jóga nadrágok napjainkban népszerűek hétköznapi viseletként is, így gyakran találkozhatunk velük az utcán, de akár munkahelyünkön is. Az eredetileg jógára tervezett nadrágok elterjedtek más sportágak ruházataként is, ami nem is csoda, hiszen a legtöbb jóga ruha kimagasló minőségű. Jellemző rájuk a derék körüli vastagabb szövet, amely nagyobb kényelmet és támogatást nyújt a különböző ászanákhoz, nyújtásához és gyakorlásához. A klasszikus nadrágok vékonyabb szövetből készülnek, amelyek nagyon gyorsan és egyszerűen károsodhatnak használat közben. A jógára szánt nadrágok sokkal tartósabb anyagból készülnek, amely ráadásul nem csúsznak el és minden pozícióban jól takarnak.

Ha még mindig habozol, hogy szeretnél-e befektetni jóga ruhába, ajánljuk, hogy már az elején is funkcionális sprtruházatot használj a gyakorlatokhoz. Sokkal több kényelmet, deréktámaszt nyújtanak és sokkal nagyobb rugalmasságot biztosítanak a jógában (vagy más sportágakban) végzett egyéni pozíciókban.

Leggings vagy tréningnadrág?

Dilemma, amelyre nincs mindenki számára egyetemes válasz. Építs arra, hogy Te miben érzed jól magad és Neked mi a kényelmes. Mindenki számára van valami más, és ugyanakkor az érzései is változhatnak az aktuális helyzettől vagy hangulattól függően. Mindannyian ismerjük azokat a napokat, amikor szívesebben töltünk időt nadrágban. Teljesen rendben van, ha még a jógagyakorlat során is vannak olyan pillanatok, amikor a szűk leggings-t inkább lazább melegítőnadrágra cserélnéd. Végül is a változás mindig hoz valami pozitívumot. De ne feledd, hogy mindig érdemes megfontolnod, hogy milyen típusú gyakorlatot tervezel végezni. A jógának vannak olyan stílusai, ahol a túl sok nadrág / tréningnadrág lelassíthatja mozgást edzés közben.

Melyek az alapvető nadrágok a jógához?

leggings webshop

  • Közepesen magasított derékrész "Mid Rise" : klasszikus szabás, amelyhez sokan a legkönnyebben szoknak hozzá. A nadrágszíj alkalmazkodik a vonalaidhoz, és az övrész nincs a has fölé emelve.
  • Magas derék, "High Rise": a magas derekú leggings az elmúlt években igazi slágerré vált. Sok embernek kényelmes, ha a hasát nadrág védi, és az egész övrész meg van erősítve edzés közben.
  • Capri: A capri szabást jellemzi a szűk szabás, de különösen a vádli feléig húzódó hossz.
  • ⅞ hossz : ezeknek a szorosan illeszkedő nadrágoknak a stílusát könnyű felismerni hosszúságuk alapján, amely közvetlenül a boka fölé ér. Ez az egyik nagyon népszerű szabás nemcsak a jógához, hanem más sporttevékenységekhez is.

Mivel kombinálható a jóga nadrág?

A kérdésre adott válasz garantáltan nem fog meglepni - kombináld a jóga nadrágot azzal, amiben jól érzed magad. Rajtad áll, hogy jól érezd- e magad, válassz akár jógához tervezett sportmelltartót , crop topot választasz, akár jobban érzed magad a hasat takaró (vagy akár a hát alá nyúló) pólókban vagy pulóverekben. Saját tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy az általános jógaruházat jó érzése megsokszorozódik, ha olyan jógaruházatot választasz, ahol a ruházat felső és alsó része passzol egymáshoz, és ugyanolyan kialakításúak és kényelmes anyagúak. A jógához való ruhák kiválasztásakor ne feledkezzünk meg a zoknikról sem (hacsak nem azok közé tartozol, akik inkább mezítláb gyakorolják a jógát).

A jó érzés kivételesen fontos a jóga gyakorlásakor. Ha megtalálod a megfelelő ruhákat és szabást, akkor megkapod az erőt, hogy teljes mértékben koncentrálj a testmozgásra és minden szépre és csodálatosra, amit a jóga nyújt Neked :).