Joseph Pilatestől a Pilates Reformerig: Forradalmi út az egészséghez és a fitneszhez

A 20. század elején Joseph Pilates megalkotta az ún Contrology, ma Pilates néven ismert, azzal a meggyőződéssel, hogy a testi jólét a boldogság kulcsa. Innovatív edzésprogramja a gerinc rugalmasságának helyreállítását és fenntartását célozza alapelvek alkalmazásával légzés, összpontosítás, koncentráció, kontroll és pontosság. Ezzel a módszerrel Joseph Pilates megalkotta az edzőgép első változatát is a reformert, amelyet arra terveztek, hogy segítő és ellenállási gyakorlatokat nyújtson az egész test számára különböző mozgássíkokban. Napjainkban a Pilates és a Reformer világszerte ismert, és minden korosztálytól és edzettségi szinttől függetlenül képes elérni egészségügyi céljaikat.

Univerzális Pilates Reformer gép

A Pilates Reformer egy régóta bevált edzőgép, amely használ rugóállóság, mozgó kocsi platform, kötelek és blokkok a teljes test gyakorlatainak biztosításához.  A Reformer egyedülálló rugóellenállása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyéni igényeikhez igazítsák a gyakorlatokat, így ez a gép ideális rehabilitációs betegek, sportolók, terhes és szülés utáni nők, hírességek és az egészséges életmód rajongói számára. Ezt a sokoldalú edzőgépet Pilates stúdiókban, fitneszközpontokban, golfklubokban, szállodákban, otthoni edzőtermekben használják, és különböző típusú felhasználók számára alkalmas.

reformer

A Pilates Reformerrel végzett edzés előnyei

A Pilates kitartó gyakorlásával az egész test egységes fejlődését tudja elérni. A Pilates Reformer nemcsak a testtartást javítja és helyreállítja a fizikai vitalitást, hanem erősíti az elmét és felemeli a szellemet is. A Reformer egyedülálló rugórendszere a teljes mozgástartományban fenntartja a feszültséget, jelentősen erősítve a testet és javítva a mobilitást. A hagyományos súlyzós edzésekhez képest, ahol nagyobb erőre van szükség a gravitáció leküzdéséhez, a Reformer rugóellenállása fokozatosan növeli az ellenállást a mozgás során. Ez biztosítja maximális gyakorlati hatékonyságot és megmozgatja a kisebb izomcsoportokat is. A Pilates Reformer a megfelelő technikát, a testbeállítást, a kontrollt, a légzést és az elme-test kapcsolatát hangsúlyozza, biztosítva a pontosságot és a hatékonyságot minden gyakorlat során. Ahogy Joseph Pilates mondja, a változás a mozgáson keresztül történik, és a mozgás gyógyít, 10 alkalom után érezni fogja a különbséget, 20 után látni fogja a különbséget és 30 alkalom után teljesen új tested lesz.

Reformer vs. Pilates gyakorlat a szőnyegen

Bár a Pilates Reformer és a klasszikus Pilates a szőnyegen biztonságos és hatékony gyakorlatokat biztosít, megközelítésükben különböznek. A szőnyegen a Pilates elsősorban a testsúlyra és a gravitációra támaszkodik az ellenállás érdekében, míg a Reformer rugókat, köteleket és tömböket használ a nagyobb ellenállás és a gyakorlatok változatossága érdekében. A Pilates Reformer gépek ma is elérhetőek akár tanulásra, akár otthoni használatra is.

Ha egy függőleges keretet (néha toronynak is neveznek) adunk a hagyományos Reformerhez, az ellenállási szög beállítható az egyes izmokra és izomcsoportokra összpontosítva. Ezek a lehetőségek kiterjesztik a funkcionális alkalmazkodás lehetőségeit a rehabilitációs betegek, az általános felhasználók és a sportolók számára. A népszerű Pilates márkák közé tartozik az Elina, a BASI, a Merrithew, a bonpilates, a Balanced Body, a Gratz, az Align-Pilates, a Peak Pilates, a Lagree, a Private Pilates, az AeroPilates, az Activmine, a Fitkon és a MetaLife. Tudtad, hogy LeBron James és NBA-csapattársai, Sylvester Stallone, Richard Branson, Lady Gaga, Harry Styles, Adele és sok más híresség nagy rajongója a Reformer Pilatesnek, és beépítették edzésprogramjukba?

button-newsletter-blog2hu

Segített ez a cikk? Ha igen, te is segíthetsz másnak, hogy elolvassa, ha megosztod ezt az oldalt. A cikk alatti megjegyzésekben pedig megoszthatod tapasztalataidat és így is segíthetsz másoknak.