Mi a Pilates Reformer gép és a gyakorlat előnyei

Joseph Pilates a szerzője ennek az egyedülálló felszerelésnek, amely a Pilates alapkövévé vált. Ebben a cikkben az megvizsgáljuk eredetét és fejlődését, hogy megértsük, miért értékes bárki számára, aki a jobb egészség felé tart.

Angliában töltött ideje alatt Joseph Pilates figyelemre méltó kreativitásról tett tanúbizonyságot azzal, hogy az ágyrugókat teherviselő gyakorlattá alakította átAbban az időben az eredeti reformert rehabilitációs segédeszközként hozták létre az első világháborúban megsebesült katonák megsegítésére, gyógyítására.

Hogyan jellemezhető röviden a Pilates Reformer? Képzeljen el egy ágykeretet mozgó kocsival, rugóval, csigával és hevederekkel. Varázsereje abban rejlik, hogy a rugóellenállás segítségével irányított mozdulatokat hajt végre.

 

mi az a pilates reformer

Mi is pontosan a Pilates reformer?  

A mai Pilates Reformer egy univerzális és dinamikus gép az egész test gyakorlására, mely fa vagy fém változatban is megtalálható.Különféle reformerek léteznek, például klasszikus, modern, otthoni vagy hordozható modellek. A modellsorok elsősorban a kocsi talajtól való magasságában, a rugók számában és beállításában, az összecsukhatóságban vagy a tornyokkal való bővíthetőségben térnek el egymástól.

A magasabb magasság megkönnyíti a fel- és le mozgást edzés közben. A rugók száma és elmozdulásuk megváltoztatja az ellenállás mértékét. A tér méretének megfelelően az összecsukhatóság, egymásra rakhatóság és hordozhatóság a meghatározó. Egyes modellek lehetővé teszik egy torony vagy egy fél Cadillac vásárlását később, ami bővíti a gyakorlatok változatosságát.

Hogyan működik Reformer a gyakorlatban?

A kocsi, ahol fekszik vagy ül, előre-hátra mozog a kereten. Az egyik végén van egy lépcső, amelynek segítségével a láb segítségével vagy a kézzel mozgatható a kocsi. A kerethez rögzített fogantyús pántok lehetővé teszik a kéz vagy láb segítségével történő mozgást. Az alkalmazott rugók száma határozza meg az ellenállás erősségét. A gép nagy előnye a különböző testméretekhez vagy gyakorlati készségszintekhez való állíthatóság. Akár teljesen kezdő, tapasztalt vagy profi vagy a Reformer alkalmazkodik hozzád.

A gép kezelése első pillantásra bonyolultnak tűnhet, de néhány gyakorlat után gyorsan megtanulod használni. Az óra során az oktató végigvezet az egyes részek használatában és beállításában. A legtöbb gyakorlat magába foglalja a platform lökését, húzását vagy stabilizálását. Gyakorolhatod ülve, állva, oldalt vagy fekve. Ez nagyon széles skálát biztosít a testközép erősítéséhez, a testtartás javításához, az erő és az alak rehabilitációjához vagy fejlesztés és magabiztosságot nyújt a gyakorlatok pontos elvégzésében.

Hogyan tanuljuk meg használni a Pilates Reformert?

reformer gyakorlat

  • Gyakorlás oktatóval: Legyen szó csoportos leckéről vagy személyre szabott edzésről, egy oktató szakértő útmutatást ad, hogy segítsen megérteni a megfelelő technikát valamint légzést. Kezdetben azt javasoljuk, hogy egy képzett oktató irányítása mellett végezz gyakorlatokat, aki figyelmeztet a helytelen szokásokra vagy testtartásra edzés közben, hogy elkerüld a sérüléseket. A saját gyakorlat megkezdése előtt érdemes egyéni és csoportos leckéken keresztülmenni.
  • Edzés otthon: Ha az alapokat tudod, fontolóra veheted az otthoni Reformer edzését. Ha gyakran utazol, meg kell őrizni a gyakorlatok rendszerességét vagy rugalmasságát, az otthoni Reformer nagyszerű választás lehet a tanult sorozatok megismétlésére. Könnyedén tárolhatod a házi készítésű Reformert az ágy alatt vagy a szekrény mögött. 
  • Online leckék: Így folytathatod az utazását szakértő oktatók irányítása mellett, mindezt saját otthonod kényelméből. Rugalmas módja annak, hogy előrehaladj a tanultakkal, és a saját tempó szerint. Fokozatosan növekszik az új online kurzusok száma, és néhány leckét a YouTube-on is ingyenesen találsz.

Melyek a Pilates Reformer leggyakoribb előnyei?

  • Erő és hajlékonyság javítása: A Reformer az irányított, folyékony mozgásokra összpontosít, amelyek elősegítik a rugalmasságot és az erőt. Az izmok meghosszabbítása és a megfelelő beállítás biztosítása növeli az ízületek mozgékonyságát, javítja a testtartást, és hosszú, sovány izmokat hoz létre. A Pilates Reformert az állítható ellenállása különbözteti meg egymástól. A rugók állíthatók, hogy nehezítsék vagy könnyebbek legyenek a gyakorlatok. Fokozatosan válthat gyakorlatokat pilates kiegészítőkkel, mint például doboz, lepattanódeszka, overball, hosszú görgő stb.
  • Munkavégzés különböző izmokkal: A Reformer lehetővé teszi, hogy egyszerre több izomcsoportot is megcélozzon, így teljes testmozgást biztosít. A csúszó kocsi és az állítható rugók lehetővé teszik a szabályozott mozgásokat, miközben a törzset, a karokat, a lábakat és egyebeket érinti. Az eredmény? Jobb izomerő, tónus és testtudatosság. A reformer gyakran tartalmaz olyan instabilitási elemeket, mint például a tolószéken való állás vagy az egyik láb használata. Ezek a kihívások lekötik a törzset, javítják a koordinációt, és növelik az általános egyensúlyt, a stabilitást és a testkontrollt.
  • Mindfulness: A Reformer túlmutat a fizikai aktivitáson, és mély kapcsolatot hoz létre az elme és a test között. Amikor a légzésedre összpontosítasz, és minden mozdulatnál jelen maradsz, fejleszted az éberséget. Ez elősegíti a test ellazulását, a stressz csökkentését és a belső béke általános érzését. Az irányított mozdulatokra való összpontosítás igénye arra készteti az elmét, hogy csak egy dologra összpontosítson, ami automatikusan megnyugtatja és elnémítja a belső párbeszédet.
  • Holisztikus egészség építése: Az edzés lehetővé teszi, hogy jobban megismerd a tested, és az új mozgások megtanulása fejleszti az elmét és a memóriát is. A belső izmokkal való munka segít javítani magát a testtartást és az általános megjelenést, ami hozzájárul az egészséges önbizalom javulásához a testünkben.

Tehát nem csak a testedzésről van szó. Fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a fizikai és a mentális világunk között.

Kinek ajánljuk a Pilates Reformert?

Kinek szól a Pilates Reformer?

  • Fitness szerelmeseinek: A Pilates Reformer minden edzettségi szintre alkalmas. Ez egy igényes és mégis csekély hatású edzés, amely kiegészít más gyakorlatokat, mint például a kardió- vagy erősítő edzés. Ha szeretsz aktív lenni, ez lehet a következő kalandod.
  • Rehabilitációra: Gyengéd és kontrollált mozdulatok teszik a Reformert a test helyreállításának ideális eszközévé. Akár egy sérülésből lábadozol, akár rehabilitációra van szükséged, az állítható rugóellenállás az egyéni igényekhez igazodik a biztonságos és hatékony edzés érdekében.
  • Terhesség esetén: A várandós és szülés utáni nők számára testreszabott gyakorlatok népszerűvé teszik a Reformer-t. Segít megőrizni a medencefenék erejét, rugalmasságát és egészségét a terhesség alatt, és hozzájárul a mag stabilitásához és az általános fittséghez a szülés után.
  • Sportolók és testépítők számára: A Reformer a törzs erősítésével, az izmok rugalmasságának növelésével és a testtudat javításával egészíti ki az edzést. Ez nem csak a sérülések megelőzéséről szól, hanem az általános teljesítmény javításáról és a hatékony mozgásminták előmozdításáról.

A Reformer holisztikus megközelítést kínál a fitneszhez, az erőre, a rugalmasságra, az egyensúlyra és a koordinációra összpontosítva. Ideális mindazok számára, akik átfogó edzéstervet keresnek, amely támogatja a testi és lelki egészséget.

Mennyi időbe telik az eredmények megjelenése?

Az eredmények sebessége olyan tényezőktől függően változik, mint az edzés gyakorisága, az edzettségi szint és a következetesség.

Sokan tapasztaltak javulást az erőben, a hajlékonyságban, a testtartásban és az általános jó közérzetben a Reformerrel végzett rendszeres edzés után néhány hét alatt.

Egy tanulmány szerint, heti egyszeri edzés 10 héten keresztül csökkenti az elesés kockázatát és javítja az egyensúlyt az idősebb felnőtteknél. Egy másik tanulmány tizenkét gyakorlat után javulást mutatott a hát alsó részén és a vállakon.

Ha készen állsz egy olyan utazásra, amely túlmutat a fizikai erőnléten a Pilates Reformer pont megfelelő lehet a számodra.Tűzzünk ki reális elvárásokat, élvezzük az utat, és a ránk váró pozitív változásokat! Ez nem csak egy gyakorlat, hanem egy átalakuló utazás. Legyen szó általános erőnlét javításáról, sérülésből való felépülésről, vagy egyszerűen csak jobb belső közérzetről, a Reformer megér egy próbát.

 

button-newsletter-blog2hu

Segített ez a cikk? Ha igen, te is segíthetsz másnak, hogy elolvassa, ha megosztod ezt az oldalt. A cikk alatti megjegyzésekben pedig megoszthatod tapasztalataidat és így is segíthetsz másoknak.