11 világhírű Pilates márka, amelyet ismerned kell

A pilates az erőre, a rugalmasságra és a megfontolt mozgásra helyezi a hangsúlyt, világszerte ismertté vált. A minőségi Pilates felszerelések iránti kereslet növekedésével számos márka jelent meg, amelyek mindegyike hozzájárul a tudományág fejlődéséhez és növekedéséhez. Ebben a cikkben a leghíresebb Pilates márkák listáját tekintjük meg, amelyek jelentős benyomást tettek, ábécé sorrendben a könnyebb keresés érdekében.

A belátható jövőben a Pilates felszerelések piaca várhatóan tartós növekedést fog tapasztalni, ami a fenntartható és innovatív termékek iránti növekvő keresletnek köszönhető. Az előrejelzések szerint 2030-ra a pilates- felszerelések globális piaca eléri a több milliót, ami 2023-tól 2030-ig váratlan CAGR-t mutat, ellentétben az előző évtizeddel.

1. AeroPilates – Egyesült Királyság

AeroPilates

AeroPilates az alapítótól Marjolein Brugman innovatív és megfizethető Pilates felszereléseiről ismert. Rendelkezésre álló reformerek és kiegészítők választéka a kezdőknek és haladóknak egyaránt megfelel, platformot biztosítva a holisztikus gyakorlatokhoz, amelyek hangsúlyt fektetnek az alapfelépítésre és a rugalmasságra.

Az AeroPilates egy forradalmi megközelítést kínál a Pilates Reformer gyakorlatokhoz, amely zökkenőmentesen integrálja a klasszikus gyakorlatok lényegét a modern érintés-reflexióval. Ez a dinamikus kiegészítő átalakítja az edzést. A rebounder nemcsak az erőt és a rugalmasságot növeli, hanem a szív- és érrendszeri teljesítményt is, és formálja a testet.

2. Align Pilates – Egyesült Királyság

Igazítsa a Pilateset

Az Align Pilates kimagasló erőfeszítéseket tesz a kiváló minőségű és tartós Pilates felszerelések létrehozására. A reformereket, a székeket és a hordókat precízen és a részletekre való odafigyeléssel tervezték, zökkenőmentes és hatékony Pilates élményt kínálva.

Az Align-Pilates számos sportszakember által elismert széleskörű használatáról ismert a különböző élsportokban, amit bizonyít a széles termékcsalád, amely edzéshez és rehabilitációhoz egyaránt kínál felszerelést. A vállalatot az a küldetés vezérli, hogy a Joseph Pilates eredeti elképzelésével összhangban a gépi alapú Pilates előnyeit szélesebb közönség számára is kiterjessze. A hangsúly a kiváló minőségű pilates-felszerelés összköltségének csökkentésén van, ezzel is ösztönözve az új Pilates stúdiók növekedését. Ennek az erőfeszítésnek az a célja, hogy leküzdje azokat a korlátokat, amelyekkel számos ország szembesül, ahol a magas felszerelési költségek korlátozzák a stúdiók növekedését.

3. BASI - USA

BASI pilates

A világhírű pilates tanár, Rael Isacowitz által 1989-ben alapított BASI több mint 30 éve vezető szerepet tölt be a prémium pilates edzések terén.

A BASI (Body Arts and Science International) továbbra is elkötelezett a művészet, a tudomány és – ami a legfontosabb – Joseph és Clara Pilates örökségének előmozdítása mellett.

Az innovatív megközelítéséről és az akadémiai kiválóságáról ismert BASI elkötelezett amellett, hogy az iparágban elérhető legátfogóbb Pilates oktatási tapasztalatot nyújtsa.

Elkötelezettségük a tudomány és a művészet egyesítése iránt a Pilates oktatásában világszerte kiváló hírnevet szerzett nekik.

4. BalancedBody – USA

Kiegyensúlyozott Test

A Balanced Body Amerika legnagyobb pilates-felszerelés-gyártója, amely több mint 40 éves piaci tapasztalattal büszkélkedhet. Pilates felszerelésük, beleértve a reformereket, a cadillac-okat, a székeket és a hordókat, gondosan megtervezett, innovatív megoldásokat tartalmaz, és kiváló minőségű anyagokból készült.

Ezek a gépek zökkenőmentesen integrálják Joseph Pilates eredeti dizájnját a legmodernebb technológiával és a test biomechanikájának kortárs képével.

5. Elina Pilates - USA/ES

Elina Pilates

Az Elina Pilates vezető márka a pilates gépek és kiegészítők területén. A közel két évtizede alapított cég széleskörű tapasztalatot és profi csapatot képvisel.

Mára a márka termékei nemzetközi elismerést élveznek. Az Elina Pilates világszerte öt kontinens stúdióiban van jelen, és kiváló ár-érték aránya miatt a szakemberek a világ minden tájáról ajánlják.

Az Elina Pilates célja, hogy kiváló minőségű gépeket és tartozékokat tervezzen és gyártson professzionális szinten versenyképes áron. A márka elkötelezett amellett, hogy a Pilates elérhetővé tegye a stúdiók és otthonok számára világszerte, személyre szabott figyelmet és kiváló termékeket kínálva.

A különféle méretű és magasságú gépek széles választékának, valamint a sokoldalú kiegészítőknek köszönhetően az Elina Pilates minden térhez igyekszik alkalmazkodni. A márka a kutatást helyezi előtérbe, és a gyártás minden szakaszában kiváló minőségű anyagokat használ.

6. Gratz - USA

Gratz Pilates

A Frank Gratz által 1928-ban New Yorkban alapított Gratz Industries egyedi műhelyként indult, amely ipari formatervezési prototípusokat, építészeti fémeket, bútorokat és szobrokat gyártott neves tervezők számára szerte a világon. A vállalat ma már a Pilates felszerelések eredeti gyártójaként és az autentikus felszerelések megbízható forrásaként ismert.

A precizitás és a kézművesség hagyománya Frank fia, Donald Gratz vezetésével folytatódott. Az 1960-as évek végén Donald mérnöki és fémmegmunkálási tudását felhasználva szorosan együttműködött Romana Kryzanowskával. Ez az együttműködés kulcsszerepet játszott a Pilates apparátus megfelelő működéséhez szükséges méretek és arányok megőrzésében. Joseph Pilates eredeti víziójához való tartós hűség nyilvánvaló Gratz elkötelezettségében a hibátlan mesterség és az igényes specifikációk iránt, amely hagyomány a mai napig tart.

7. Lagree – USA

egyetértek

Lagree kibővíti a Pilates alapfogalmait azáltal, hogy beépíti az ellenállási edzések különböző formáiból származó technikákat, például a súlyemelést. A gyakorlatokat a Megaformer gépen hajtják végre, amely a testsúly és az ellenállás/rugós segítség keverékét használja. Ez a megközelítés átfogó edzést tesz lehetővé, növelve az erőt, a határozottságot, az állóképességet, a rugalmasságot és az egyensúlyt.

A Lagree-módszer összetett mozgásokat foglal magában, amelyek célja több izomcsoport bevonása minden gyakorlatba. A lassú és ellenőrzött mozgásokra fektetve a hangsúlyt, hosszan tartó izomaktivációt biztosít. Az átgondolt ingerlés maximalizálja az izomfeszültség alatti időt, stimulálja a lassú izomrostokat, és hozzájárul az izmok állóképességének és határozottságának növeléséhez.

Lagree a Lagree Fitness módszerével újradefiniálta a Pilates-et, a magas intenzitású, alacsony hatású gyakorlatokat hangsúlyozva. Megaformer gépeik feszegetik a hagyományos Pilates korlátait, dinamikus és hatékony megközelítést kínálva a teljes test erősítésére.

8. Merrithew – CA

Merrithew Pilates

A Merrithew® -t 1988-ban alapították azzal a küldetéssel, hogy nagy integritású fitneszprogramokat, felszereléseket és szolgáltatásokat hozzon létre, hogy a fitneszszakemberek és -rajongók teljes mértékben kiaknázhassák képességeiket. Az alapítók úgy vélik, hogy a hatékony, felelősségteljes és tudatos testmozgás a jobb élet sarokköve, és elkötelezettek amellett, hogy elérhetővé tegyék azt minden korosztály, edzettségi szint és képességű egyén számára.

Fizikoterapeutákból, mérnökökből, sportorvosokból és fitneszszakemberekből álló csapattal együttműködve a Merrithew® elkötelezett amellett, hogy továbbfejlessze és innoválja oktatását, felszerelését és termékeit, összhangban a testmozgástudomány és fitnesz ismeretek legújabb kutatásaival. E folyamat során a vállalat rendíthetetlenül kitart a biztonság, a hatékonyság, a minőség és az eredetiség iránti elkötelezettsége mellett.

A Merrithew világelső az elme-test oktatás és felszerelések terén. Merrithew a STOTT PILATES® módszer szerzője is.

9. MetaLife - BRA

MetaLife

A MetaLife Dél-Amerika legnagyobb és legátfogóbb pilates és funkcionális edzőeszközök gyára, amely az egészségfejlesztéssel foglalkozik.

Folyamatosan az innovációra és a kiválóságra törekedve a Pilates felszerelések gyártásában, valamint az ügyfelekkel való kapcsolattartásban, elkötelezettek a minőség, a sokoldalúság és a biztonság nemzetközi szabványai iránt. Ez az elkötelezettség tette őket a Pilates szakemberek által leginkább ajánlott márkává.

A MetaLife minden darabját szigorú laboratóriumi vizsgálatoknak vetik alá, mielőtt forgalomba kerülnének.

A MetaLife berendezések gyártási és összeszerelési folyamata az ország legmodernebb feldolgozó berendezéseit alkalmazza, három CNC (Computer Numeric Control) munkaközponttal felszerelve. Készülékeik gyártási folyamatának szerves részét képezik a pontos elektronikus koordináták, az újraerdősített fa gondos kiválasztása, a gondos beszállító- és anyagválasztás, valamint a minőségellenőrzés.

10. Peak Pilates - USA

csúcs pilates

A közel 25 évvel ezelőtt Boulderben (CO) alapított Peak Pilates® továbbra is mércét állít fel a kivitelezés, az innováció és a funkcionalitás terén. A Colorado Rockies időtlen szépségéből és a Joseph Pilates által úttörő elvekből merítve, a klasszikus, kézzel készített fáktól a legmodernebb fémdizájnokig ihletet merítve a cég berendezéscsaládját gondosan, a szépség, a funkció és a hagyományok szem előtt tartásával alakították ki.

A Peak Pilates® kizárólag a legkiválóbb anyagokat használja, beleértve a hagyományos fát, a vegán bőrt és a modern fémeket, hogy tisztelegjen Joseph Pilates eredeti tervei előtt. Minden összetevő gondosan kiválasztott, hogy megőrizze a Pilates gyakorlatok hitelességét.

A páratlan oktatóképzés iparágvezetőjeként a Peak Pilates® a klasszikus Pilatesen alapuló átfogó programot kínál, amely lefedi a hagyományos Pilates teljes spektrumát. A további programok rugalmasságot biztosítanak a kortárs gyakorlatok, eljárások és tanítási stílusok beépítéséhez.

11. Sissel – DE/SWE

gerincszerelő

A SISSEL® termékek sikertörténete 35 évvel ezelőtt kezdődött Svédországban, amikor egy svéd nő, sok máshoz hasonlóan, nyaki fájdalommal küszködött. 1986-ban egy természetes és egészséges gyógymódot keresve kifejlesztett egy speciális párnát, amelyet SISSEL® nyakpárnának neveznek. Ez az innovatív termék természetes és hatékony támogatást nyújtott az alsó nyaki gerincnek, és gyorsan népszerűvé vált nemcsak Svédországban, hanem az orvosok, terapeuták és a nyaki problémákkal foglalkozó egyének körében is.

Jens és Lars Friebel, a svéd-német testvérek édesanyjukon, Margareta Friebelen keresztül ismerkedtek meg a nyakpárnával. Egyedülálló formája és pozitív hatása miatt a testvérek úgy döntöttek, hogy 1989-ben Németországban bemutatják a SISSEL® Classic névre keresztelt nyakpárnát. Nemcsak Németországban, de szinte egész Európában bestseller lett, és ma is milliós példányszámban kelnek el belőle.

2002-ben a svéd-német sikertörténet másik fontos fejezeteként a Friebel testvérek más üzleti partnerekkel együtt megvásárolták a SISSEL® márkát. A nemzetközi főhadiszállást otthonukba, a festői szépségű Pfalz régióba helyezték át. A SISSEL® minőségi egészségügyi márkává alakult. Jelenleg Jens Friebel a SISSEL® vezérigazgatója testvére, Lars pénzügyi igazgatói támogatásával. Svédország és Németország továbbra is a SISSEL® elsődleges gyártó országai, ez a tény büszkeség a jelenlegi részvényesekre, köztük a Novacare GmbH Németországra, a SISSEL® France-ra és a Hospidex Belgiumra.

Sissel elismerést kapott a Pilateshez való hozzájárulásáért a kiváló minőségű felszerelések és kiegészítők tervezése és gyártása révén. A szőnyegektől a labdákig a Sissel fokozza a Pilates élményt azáltal, hogy támogató eszközöket biztosít minden szintű gyakorló számára.

button-newsletter-blog2hu

Segített ez a cikk? Ha igen, te is segíthetsz másnak, hogy elolvassa, ha megosztod ezt az oldalt. A cikk alatti megjegyzésekben pedig megoszthatod tapasztalataidat és így is segíthetsz másoknak.