A 2024.03.29. és 2024.04.01 szlovákiai nemzeti ünnep miatt a rendeléseket a következő munkanapon dolgozzuk fel. Köszönjük.

Kombucha - az egészséget támogató elixír

kombucha

Ez az ősi fermentált ital az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Kombucha élesztőgombákat és baktériumokat használ a szénhidrátok alkohollá, valamint szerves savvá történő átalakítására. A fermentált kombucha tea egészségügyi előnyeit mindenki értékelni fogja, aki próbálja javítani közérzetén és általános egészségén.

A kombuchát Kína északkeleti részén kezdték el használni (Kr. e. 200), ahol pozitív gyógyító hatásairól ismerték. Eredetileg egy koreai orvos készítette Inkyo császár számára. Ezt követően a kereskedelmi kapcsolatok bővülésének köszönhetően Európába is eljutott.

ELŐÁLLÍTÁSI FOLYAMAT

Az előállításhoz fekete vagy zöld teát, cukrot és élesztőt használnak. A keveréket üvegedényben 4-7 napig tárolják, ezalatt elindul a fermentálás folyamata. Az erjesztésnek köszönhetően probiotikumok és vitaminok keletkeznek az italban.

Az előállítás során ellenőrzött és biztonságos környezetre van szükség, hogy a jótékony probiotikus baktériumok szaporodhassanak. A kombucha készítésével járó kockázatok elkerülése érdekében érdemes hatékony gyártási alternatívákat keresni. A bevált kombucha kivonat elsősorban természetes erejének és első osztályú minőségének köszönheti hatékonyságát.

A KOMBUCHA EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAI

  • Probiotikumok forrása - Az erjedési folyamat során tejsavbaktériumok képződnek, amelyek probiotikus funkciójuknál fogva jótékony hatást fejthetnek ki a bélrendszerre. Ezért, ha a kombucha italt belefoglalod az étrendedbe, az javíthatja az emésztést és elősegítheti a fogyást.

  • Antioxidáns hatások – Mivel az alapanyag a zöld tea, a kombucha is számos azonos természetes vegyületet tartalmaz. A zöld tea pozitív hatásai koleszterin- vagy vércukorszint-javító formájában mindenki számára hasznosak lehetnek. 

  • Védelem a káros baktériumok ellen - Az erjedés során ecetsav képződése miatt az ital elpusztíthatja a káros mikroorganizmusokat. Ebben szerepet játszik az antibakteriális hatású zöld/fekete tea jelenléte is. A Kombucha elnyomja a nem kívánt baktériumok és élesztőgombák jelenlétét is.

  • Mentális és fizikai jólét – A lelki egyensúly kéz a kézben jár testünk fizikai állapotával. Próbáld ki a kombucha kivonat rendszeres használatát az immunitás és az egészség megőrzése érdekében. A harmonikus mikroflóra pozitívan befolyásolhatja az ember lelki állapotát.

A KOMBUCHA KIVONAT ADAGOLÁSA

A kombucha ital hazai változatainak gyártása során a gyártási folyamat során fennáll a rossz minőségű környezet kockázata.

A Flexityben egyedi terméket találsz - Health Republic Kombooster Kombucha kivonat 250 ml EU tanúsítvánnyal. Kíméld meg magad a felesleges gondoktól és problémáktól, és megelőzésként válassz erős koncentrátumú kivonatot, amelyet napi 2-3 alkalommal 5-7 ml- ként adagolunk. Fogyasztás előtt 30 percig nem ajánlott folyadékot inni, használat után pedig ajánlott 2 pohár vizet inni.

A koncentrátum alkalmas vegetáriánusok, vegánok, valamint laktóz- és glutén intoleranciában szenvedők számára is. Ha nem vagy biztos benne, ne habozz beszélni orvosoddal a fogyasztásról.

Nem alkalmas 12 év alatti gyermekek és terhes vagy szoptató nők számára.

Válassz természetes módszert az immunitás erősítésére és a betegségek elleni védekezésre. Fedezz fel egy hatékony alternatívát az általános mentális és fizikai vitalitás támogatására.

Koncentrált természetes erő, amely visszadja általános vitalitást és egészséget. Mostantól bármikor kipróbálhatod a speciálisan nemesített Kombucha koncentrátumának kivételes hatékonyságát, amikor csak szükséged van rá -7 ml kivonat 4,5 liter minőségi kombucha teának felel meg.