Miért a Triphala az egyik legkeresettebb ájurvédikus táplálékkiegészítő?

triphala kapszula

Mi is az a Triphala és hogyan válhat a hasznunkra?

A Triphala három gyógyító hatású, szárított gyümölcs, a Haritaki, Amalaki és Vibhitaki harmonikus keveréke. Ez a varázslatos keverék a keleti ájurvédikus gyógyászatból ered, ami úgy tartja, hogy az egészség - és ezáltal a betegségek is - a bélben kezdődnek. Éppen ezért az ájurvédikus gyógyítás egyik alapja a hatékony emésztés és kiválasztás elősegítése.

Az Ayurveda lényege a természetes kezelés és megelőzés, miközben nagy hangsúlyt fektet a gyógynövény alapú táplálékkiegészítők helyes használatára, a minőségi étrendre, a pozitív gondolkodásra és az egészséges életmódra. Az ájurvéda fokozatosan meghódította a nyugati országokat is, de megtartotta fő gondolatát - az egészséges életmódot holisztikus szemléletét.

A Triphala különleges, növényi receptúrájával már több, mint 1000 éve nagy hangsúlyt fektet az emésztés támogatására. A háromféle gyümölcs, amelyből a Triphala készül, a három dósának felel meg. Ha természetes étrendkiegészítőt kerestek, hogy egyensúlyt teremtsetek szervezetetekben, a Triphala pozitív hatással lesz mentális és fizikai egészségetekre is.

A Triphal kapszulák összetétele

  • Amalaki: Az Amalaki gyümölcs C-vitamin tartalmának köszönhetően támogatja az immunrendszert. Az Amalaki jótékony hatásával segít eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből, támogatja a légutak és a szív megfelelő működését .

  • Vibhitaki: A Vibhitaki vírus- és antibakteriális hatások formájában fejti ki pozitív hatását.  A haj minőségének javításában is sokoldalú segítséget nyújt.

  • Haritaki: A gyümölcs jelenléte segít a gyomor- és bélrendszeri problémák enyhítésében, és kedvezően hat az emésztőrendszer működésére.

A Triphal előnyei és hatásai

A három gyümölcs kombinációja a szervezet számára előnyös vitaminok magas tartalmát biztosítja. A test általános harmóniájának átfogó kiegészítőjeként használják. A természetes összetétel megelőzést nyújt a természetes alternatívákat keresőknek.

A káros bélflóra és a rendszertelen székletürítés magával hozhatja a puffadás és a székrekedés kellemetlen tüneteit. A Triphala rosttartalma növeli a megfelelő bélbaktériumok jelenlétét, amelyek segítenek fenntartani a hatékony bélműködést.

A méregtelenítő tulajdonságokat azok is értékelni fogják, akik fogyni próbálnak. A méreganyagok szervezetből történő eltávolítása elősegíti a szervezet és a szervek jobb működését, valamint támogatja az anyagcserét. Ezenkívül a Triphala teltségérzetet kelthet, a puffadás jelei nélkül.

Természetes összetételének köszönhetően ez az ájurvédikus étrend-kiegészítő számos előnnyel jár. A vitaminok és antioxidánsok tartalma növeli a szervezet immunitását és védekezőképességét. Ellátja a szervezetet a szükséges anyagokkal, amelyek megfelelő étrenddel és testmozgással kombinálva a lelki egészségünkre is pozitív hatással vannak.

A különböző élethelyzetek hosszan tartó stressz érzését válthatják ki. Ez az állapot csökkenti a betegségekkel szembeni ellenálló képességet. Rendszeres használatával a Triphala segíthet megvédeni szervezetünket a stressztől. A természetes összetevők hármas kombinációjának használatával segít csökkenteni a kortizolszintet (stresszhormon).

Röviden, a Tripha szedése segítség lehet:

  • Összességében elősegíti a testi és lelki harmóniát.

  • Támogatja a bél kedvező mikroflóráját.

  • Támogatja a szervezet méregtelenítését.

  • Mérsékli a stresszhormonszintet.

  • Támogatja az immunitást.

A Triphala használata

Természetes összetételének köszönhetően a Triphala a legtöbb ember számára alkalmas, és hosszú távon nem okoz függőséget. Ha azonban bizonytalan vagy, esetleg súlyos egészségügyi problémákkal küzdesz, ne habozz orvoshoz fordulni.

A Triphal alkalmazása legalább 3 hónapig javasolt a megelőzés, a stressz csökkentése és a kíméletes méregtelenítés hatékonysága, valamint a további pozitív hatások érdekében. Megfelelő adagolás mellett mellékhatása nem ismert.

A maximális hatás érdekében tanácsos a Triphala-t étkezések között bevenni. Az ajánlott napi adag 500 mg - 1 g rendszeresen fogyasztva.

A Triphala jótékony hatással van a testre és az elmére. Ne terheld a szervezeted, válaszd az általános egészség természetes útját.