A 2024.03.29. és 2024.04.01 szlovákiai nemzeti ünnep miatt a rendeléseket a következő munkanapon dolgozzuk fel. Köszönjük.

Terápiás hangvillák és egyedi hangterápia

hanggyógyítás

HANGVILLÁK ÉS REZGÉSTERÁPIA

Bizonyára sokszor hallotta már, hogy a stressz, az életmód, a környezet és annak  hatása felboríthatja lelki és testi egyensúlyunkat. Gondolt már arra, hogy testünk természetesen ritmikus és harmonikus, ezáltal minden szervünk, szövetünk és sejtünk sajátos rezgéssel rendelkezik? Pont a nyugtalanság, amelyet különféle helyzetek eredményeként érzékelünk vezethet oda, hogy testünk elveszíti ritmusát és segítségre van szüksége a gyógyuláshoz.

A terápiás hangvillák és hangkezelések csodálatos és hatékony módja az energiablokkok eltávoltására, illetve befolyásolják az egyéni biológiai ritmusunkat. A hangvillák segíthetik az immunrendszert és serkentik a szervezet öngyógyító képességét.

Mik azok a terápiás hangvillák és hogyan működnek?

terápiás hangvillák

Sir Peter Guy Mannerst, aki az 1940-es évek óta dolgozott együtt tudósokból és orvosokból álló csoporttal az emberi test biológiai jeleinek vizsgálatában, a hangterápia atyjaként tartják számon. Több, mint 700 kommutációt fejlesztettek ki, hogy azonosítsák az egészséges szövetekhez és szervrendszerekhez kapcsolódó frekvenciák pontos kombinációit.

Mindegyik kommutáció a hallható hang öt harmonikus frekvenciájából állt, amelyek támogatják a testet az egyensúlyhiány normalizálásában és a sejt frekvenciájának visszaszinkronizálásában a vibrációs rezonancia természetes állapotához.

A terápiás hangvillák olyan fémvillák, amelyek kemény felülethez ütve vibrálhatók, így kezdenek kellemes, hallható rezgést kibocsátani. Mindegyik hangvillának kiváló beállított rezgési frekvenciája van, a terápiás tulajdonságai is ebből származnak. Maga a terápiás hatás nem csak a hangoló rezgése, amit közvetlenül a testünkön érzünk, hanem az általa kibocsátott hang is. A hangvillák a rezgések átvitelére szolgálnak az izmokhoz, csontokhoz, ízületekhez, tüdőhöz, csakrákhoz és a test különböző reflexzónáihoz.

Ezek a rezgések a test különböző területeit rezgésbe és rezonációba idézik, így segíthetnek enyhíteni és feloldani azokat a "tanult" harmóniákat, amelyek elhangolódáshoz, blokkoláshoz vagy akár betegségekhez vezettek. Tehát a terápiás hangvillák az egész szervezetre hatnak, a test, az elme és a lélek szintjén, és harmonizálják az aurát.

A terápiás hangvillákat kétféleképpen lehet használni

  • Pontosan meghatározott pontokra alkalmazva, mint például kifejezetten a fájdalom pontja vagy az akupresszúrás pontok, trigger- és reflexpontok, csontok, izmok és inak, ezáltal irányítva az energia áramlását az ember energiapályáin.
  • Érintésmentesen, bizonyos távolságban a test kiválasztott pontja felett. A hangvillák rezonanciában és vibrációban gazdagok, így összekapcsolják és támogatják a test természetes frekvenciáit.

E villák hanghullámainak titka abban rejlik, hogy az emberi fiziológiát, egyensúlyt, teret, memóriát és gyógyulást befolyásoló energiapályákon keresztül a vibráción keresztül mélyen behatolnak a testbe. Tekintettel arra, hogy az emberi test nagyrészt testnedvekből vagy vízből áll, a hang ezen keresztül terjed.

Hogyan válasszunk terápiás hangvillát

Sokféle terápiás hangoló létezik. Ismerünk nemesfém hangolókat, angyalhangolókat, Solfeggio hangolókat, kristályhangolókat, energiahangolókat és sok mást, amelyek tulajdonságai a probléma típusától függően változnak.

Leggyakrabban a mérete és célja szerint a következőkre osztjuk a hangvillákat:

Bolygóterápiás hangvillák – Ideálisak rendszeres használatra és terápiára

  • Bolygóhangvillák
  • Mester hangvillák
  • Normál és Natural
  • Az élet virága minta

 Frekvenciák szerint a 2 leggyakrabban használt hagvilla:

  • gyógyító hangvilla 128 Hz-es frekvenciával, amely hatékonyan küzd a kontraktúrák, valamint az izom- és csontfájdalmak ellen.

Ez a frekvencia különösen hasznos a helyi fájdalom enyhítésére. A 128 Hz-es hangvillát ezért kontraktúrák vagy fájdalmas területek kezelésére használják. Az ilyen frekvenciájú hangvillákat meditációkan is használnak. 

  • A 136,1 Hz-es frenkvencia a belső szervek egyensúlyának helyreállítására szolgál, az ismert reflexpontok stimulálásával. Úgy tervezték, hogy helyreállítsa a természetes bizalom érzését és felszabadítsa a lelket, valamint oldja a szorongást/feszültséget és felkészítsen minket a pillanat teljes átélésére.

Ez a hangvilla akupunktúrás, reflexológiai, akupresszúrás és aurikoterápiás pontokon használható.

A terápiás hangvillák használata és előnyei

hangvillák

A különböző frekvenciájú hangvillák használata befolyásolja biológiai ritmusunkat. Lehetővé teszi mindannyiunk számára, hogy szinkronizálódjunk a természetes ciklusokkal, megtaláljuk az egyensúlyt és a homeosztázist, ami a fizikai test, az elme és a szellem gyógyulásának alapja.

A hangvillák rezgései felszabadíthatják a szervezetben felgyülemlett negatív érzelmeket, feszültséget, endorfinokat juttathatnak a szervezetbe, enyhíthetik a pangást és az izomfeszültséget vagy a fájdalmat.

A terápiás hangvillák többek között hangolhatják testünk természetes ciklusait, egységesíthetik a járatokat, segítik az emésztést, növelik a csontsűrűséget , valamint támogatják a megnyúlt izmok, inak és szalagok gyógyulását. Segítenek elérni a kiegyensúlyozott idegrendszert és az egészséges alvást.

Minden korosztály számára alkalmasak és nagyon jó kombinálni más típusú terápiával, masszázzsal, pszichoanalízissel, meditációval vagy aromaterápiával. Csodálatos segítői nemcsak testi-lelki problémák, mint például szorongás, depresszió, stressz, álmatlanság, hanem a tudatalattiban elraktározott programokkal, blokkokkal való terápia során is.

A következő panaszok leküzdésében is segíthet: túlérzékeny idegrendszer, testi trauma okozta fájdalom, fejfájás, kimerültség, krónikus fájdalmak.

Hogyan kezdjük el hangterápiát/rezgésterápiát hangvillák segíségével

Kezdetben rezgő állapotba kell hozni a hangvillát. A legegyszerűbben úgy tudjuk működtetni, hogy enyhén megütjük a kezünkön, viszont bármilyen más kemény felület is ideális, amennyiben nem károsítja a hangvillát. Az ütés követekztében enyhe rezgést fog érezni a fogantyún keresztül, illetve. Általában minél nagyobb a hangvilla és minél erősebb az ütés, amivel megrezegtette, annál tovább tart.

Amíg a hangvilla rezeg, próbálja meg a szárát a test különböző pontjaira helyezni. A fej vagy a szegycsont felső részét ajánljuk. Érezni fogja, hogy a rezgések áthaladnak csontjain és szövetein a tárolóhely körül.

Az aktivált hangvilla szárát az ízületekre és a csontokra helyezheti, hogy helyreállítsa a rugalmasságot és a mozgást, valamint elősegítse a kötőszövet fejlődését. Ezt úgy érik el, hogy serkentik a vér és a nyirok áramlását az alkalmazási területre, ezáltal felgyorsítva a gyógyulási folyamatot.

A terápiás hangvillák használatának megkezdése előtt

A terápiás hangvillák használatának megkezdése előtt javasoljuk, hogy figyelmesen olvassa el a következőket:

  • a folyamat megkezdése előtt gondoljon azokra a feszült területekre (fizikai, mentális, lelki, érzelmi), amelyekre összpontosítani szeretne
  • kezdjen el bármilyen terápiát nyitott elmével, és higgyen abban, hogy az eredmények néha jobbak lehetnek, mint azt eredetileg remélte
  • legyen tisztában a céljaival és szándékaival az egyes terápiákkal kapcsolatban
  • készüljön fel arra, hogy a használat után szervezete sok folyadékot igényelhet (sok vizet fog inni), mivel a hangvillák rezgései öngyógyító mechanizmusokat indíthatnak el a szervezetben

Ha készen áll, teljes mértékben élvezheti a terápiát és annak eredményeit.

Akupresszúra hangvillával

Az optimális eredmény elérése érdekében ajánlatos egy professzionális szakember segítségét/útmutatását kérni a hangvillákról.
Ha olyan problémája van, mellyel hangvillával szeretne megküzdeni, akkor ez a terápia az akupunktúrás kezelésekhez hasonlóan segíthet. Ugyanazt a filozófiát és nyomáspontokat használja az egész testben.

A nyomáspontokról és a hozzájuk kapcsolódó helyreállításról sokféle információ áll rendelkezésre. Az ajánlott energiapontok segítik a szervezet harmonizációját és stabilizálását, valamint akár megakadályozzák és aktiválják az öngyógyító erőket.

Allergiák

A fonoforézis ugyancsak nem gyógyítja az allergiát, de hatékony rendszer a különféle tünetek enyhítésére.

Ezekre a problémákra a 91-es, 92-es és 107-es energiapontok megszólításával specifikus kezelés alkalmazható. Az allergiás tünetektől függően.

  • A 91-es pont a szemöldök belső szélén található. Ez a pont a szemtünetek, például az allergiák miatti túlzott könnytermelés enyhítésére összpontosít.
  • A 92-es pont az orrlyukak alsó végén, az orrlyukak és az orcák közötti legalacsonyabb ponton található. Ez a pont enyhülést nyújt orrérintkezés esetén.
  • A 107. pont a koponya alapja alatt található. Mindkét oldalon a függőleges nyakizmok és a trapízok közötti horonyban. Ez a pont enyhítheti a fejfájást, az ingerlékenységet, a hányingert és a belső nyugtalanságot.

Alvási problémák

Egy másik gyakori alkalmazási terület az alvászavarok enyhítése.

A napközbeni álmosság, a fáradtság, a koncentrálási nehézség, az energiaforrások kimerülése és a fokozott fájdalom csak néhány az alvászavarokhoz kapcsolódó tünetek közül. Ebben az esetben a hangvillák az alvásproblémák enyhítésében is segíthetnek, és megakadályozzák, hogy ezek a tünetek a mindennapi életben jelentkezzenek.

Az ilyen problémák megoldását segítő energiapontok a 90, 105 és a 28.

  • A 90-es pont a szemöldökök közötti barázdákban, valamint az orrgyökér és a homlok közepe között található. Ez a pont arról ismert, hogy segít megnyugtatni a testet, az elmét és a lelket, és felkészíti a békés és egészséges alvásra.
  • A 105. pont a koponya legtetején található egy kis ligetben, a két fül végét összekötő vonalak közepén. Ez a pont enyhítheti az alvási problémákat, a szorongást és a hányingert.
  • A 28. pont négy ujjnyira a térdkalács alatt található a láb külső oldalán.

Ez a pont stabilizálja és erősítheti az egész testet. Ez különösen hasznos fáradtság és alvásproblémák esetén, mert csökkenti a nyugtalanságot és a szorongást.

Válasszon a terápiás hangvillák kínálatából: