Jógaoktató képzések Magyarországon

A jóga egyre népszerűbb Magyarországon is, és számtalan cikk létezik a különböző jóga stílusokról és stúdiókról.

Készítettünk egy összefoglalót arról, hogy hol bővítheted tudásodat és tölthetsz el tartalmas időt a mozgás, test és lélek kutatásával, valamint, hogy hol tetsz le jógaoktató vizsgát Magyarországon.

A jóga és a képesítések világában való jobb eligazodáshoz először ismerni kell az egyéni akkreditációkat és azok hatáskörét:

YOGA ALLIANCE KÉPZÉSEK

A Yoga Alliance egy non-profit üzleti és szakmai szervezet jógaoktatók számára az Egyesült Államokban. A szervezet központja a Virginia állambeli Arlingtonban található. Ezen a szervezeten belül 200, 300 és 500 RYT (Registered Yoga Teacher) minősítést szerezhetsz. A tagság világszerte érvényes jógaoktatásra, közösségi támogatásra, tanácsadásra, továbbképzésekre, ingyenes workshopokon való részvételre.

Az iskolán belül E-RYT bizonyítványt is lehet szerezni, amelyen legalább 1000 óra tanítási órát végzett, "tapasztalt" tanár szerepel. Olyan szakterületekkel is találkozhattok, mint az RCYT, RPYT, amelyek kismama és gyermekjógára specializálódnak. A RYS rövidítés is ismerős lehet, jelentése Registered Yoga School, azaz egy olyan jógaiskolát képvisel, amely a YA-n belül képes tanúsítványokat adni.

YOGA ALLIANCE ISKOLÁK  

MUDITAYOGA

Az Indiai Yoga Alliance által elismert jógaiskola, ahol nemzetközileg elfogadott diplomán kívül regisztrált felnőttképzést is biztosít.

Pár szó a Muditayoga alapítójáról, a képzés vezetőjéről:

"Tradicionális astanga gyakorlóként és tanárként, védikus teológusként, asztrológusként, edzőként több mint 20 év, kb 10.000 óra tanítási gyakorlással, tapasztalattal rendelkezem.

Többször átkeltem az óceánon Indiába, hogy megtapasztaljam milyen a közvetlen forrásnál átélni, a jóga ősi tudományát. A célom mindig is az volt, hogy a képzésem egyesítse a védikus tudás elméleti megvalósítását a gyakorlatban. Sok éve azért kezdtem el a jógaoktatói képzéseimet elindítani, mert több (köztük már jógaoktató) tanítványom is kérte, hogy képezem őket.

Szerintem a jóga útja az egyik legjobb dolog az emberlétben, hogy lelkileg és testileg fejlődni tudjunk, amely által a legfontosabb ruhánk, a fizikai testünk is egészséges és fiatal marad."

Képzésről:

Muditayoga képzése a Yoga Alliance International az Első Indiai Nemzetközi Jógaszövetség által minősített, így sikeres vizsga esetén az Első Indiai Nemzetközi Jógaszövetség az egész világon elfogadottn emzetközi jógaoktatói oklevelét (diplomáját) veheted kézbe. Továbbá lehetőséged nyílik ennél a nemzetközi szervezetnél, mint okleveles jógaoktató regisztrálni, a honlapjukon és egyéb csatornáikon keresztül megjelenni.

A YOGA FLOW jógaoktató tanfolyamon elsajátíthatod, hogy hogyan tudod tudatosabban, biztosabban, félelem és sérülések nélkül használni a testedet és hogyan tudod átadni a vendégeidnek egy jóga óra keretében.

Nincs alapkövetelmény. A tanfolyamot nemcsak oktatóknak ajánljuk, hanem azoknak is akik szeretnének jobban belemerülni a jógába, a saját gyakorlásuk, fejlődésük érdekében.

A YOGA FLOW jógaoktató képzés egyik fókusza a gyakorlaton van, hogy bárhol a világon minőségi órát tudjatok tartani;+ azon is, hogy a lényeg, nem az, hogy kinek milyen “jógás múltja” van, hanem, hogy a tanfolyam alatt mennyi mindent tud megtapasztalni és ezt a saját fejlődésére fordítani.
A tanfolyam egy önismereti tréning is egyben: egy nagy belső utazás, ami megváltoztatja az életedet!

A hibrid jógaoktató képzés során az élő és az online résztvevő is ugyanabban a figyelemben részesül, akár világ túlsó oldaláról is részt tudsz venni képzés, a rendszer lehetővé teszi a folyamatos interaktív részvételt.

További információk: https://www.muditayoga.hu/yoga-flow-jogaoktato-kepzes/

 https://www.muditayoga.hu/czapari-edit-ditto-joga-oktato/ 

 jógaoktató képzés

PURNAM NEMZETKÖZI JÓGAOKTATÓ AKADÉMIA

A Yoga Alliance által regisztrált jóga oktatóképző intézmény. A Purnam eredetileg jógastúdióként indult, ám az évek során sok változáson ment keresztül. Egy remek közösség, ahol oktatók és tanítványok igazán együttműködnek.

Jóga képzések: Hatha jóga (RYT 200 és RYT 500), Meditáció oktatóképzés

További információk: https://www.purnam.hu/Oktat%C3%B3_k%C3%A9pz%C3%A9sek

 

MANDALA JÓGASTÚDIÓK

Modulrendszerű oktatóképzések, államilag elismert hivatalos felnőttképzés, valamint a Yoga Alliance által regisztrált jógaiskola. Minden képzést tantermi formában indítanak, de interaktív online oktatási felületükön a legtöbb tanfolyamnál lehetőséget adunak a távoktatásban való részvételre is. Az adott képzés minden résztvevő számára visszanézhető, a tananyagok digitális formában elérhetőek.

Jóga képzések: Hatha jóga, Gerincjóga

További információk: https://mandalajoga.hu/jogaoktato-kepzes/

 

SZANÁTANA DHARMA - TUDATOS ÉLET ISKOLA

Felnőttképzést, valamint az Indiai Yoga Alliance International által regisztrált oklevet is biztosít képzésük. Nagy hangsúlyt fektetnek a jóga irányzataira, a jóga filozófiára, az alapvető jóga írásokra, melyek segítségével átfogó képet nyújtanak arról a szellemi háttérről, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a jóga komplex eszköztárát érteni, gyakorolni, és másoknak átadni/tanítani tudják a képzésen résztvevők.

Jóga képzések: Hatha jóga, Női jóga, 2IN1 alap Hatha és Női jóga, Flow jóga, Gyerekjóga

További információk: https://jogaveled.hu/jove-jogaiskola/

 

YOGASECRETS AKADÉMIA

Felnőttképzést, valamint Yoga Alliance International által regisztrált oklevet is biztosítanak képzéseik. Alap Hatha 200 oktatóképzésük két extra modullal, a Yogasecrets the Method-dal és at Egyéni Jóga kurzussal is ki van egészítve.

Jóga képzések: Hatha jóga, Kismama jóga, Dance Flow, Flow jóga, YS 300 Mester oktató

További információk: https://yogasecrets.hu/jogaoktato-kepzes/