Ismerd meg a modern jógaoktatók és mesterek történeteit

Ismerd meg a modern jógik történetét

Megtalálni küldetésünket ebben az életben, terjeszteni a szeretetet, a jóságot, segíteni a világnak egy szebb hellyé vállni .... Ezek a vágyak mélyen gyökereznek minden emberben, a jógatanárok szívében is, akik pontosan a jógában találják meg életük küldetését, és annak terjesztésével arra törekednek, hogy minden tanítványuk életbéne ezt kivirágoztassák. Mindegyik jógi tevékenysége pozitív irányba mozdította el világunkat, és több ezer embernek segítettek egyéni fejlődésükben. Bemutatjuk nektek az általunk is követett, modern jógaoktatókat és jóga útjukat:

Heinz Grill

Ez, a jóga világában kivételes személyiség gyermekkorát a német Soyen-ben, vidéki körülmények között töltötte, szorosan kapcsolódik a természethez. A természettel való szoros kapcsolata mellett az a vágy, hogy segítsen másokon, felébredt az életében, amely az orvosi hivatás felé terelte.

"Nincs olyan gyakorlat, sem technika, sem külső segítség, amely előmozdítja az embert a fejlődésében. Ami a legfontosabb, az az egyén saját vágya, a magasabb ideálok felé irányuló akarat és az élethez való tiszta viszony, mint magasabb rendűhöz.” Heinz a kezdetektől fogva rendhagyó módon, a természet és az ingerek kapcsolata révén közelítette meg az emberek kezelését és az emberek belső fejlődése. A jógában fokozatosan megtalálta azt a módot, amellyel továbbadhatta tudását és tapasztalatait, és ezáltal segíthette mások fejlődését és gyógyulását.

A német jógatanár több, mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik tanításában. Jógaoktató tevékenységén kívül Heinz spirituális oktatóként is tevékenykedett, és ő alapítója egy új jóga iránynak Európában, az Új jóga akaratnak (‘New Yoga-Empfindung’).

Nevine Michaan

A "Katonah", jóga megalapítója és megalkotója arra törekszik, hogy tanai révén integrálja a testet, az elmét és a lélegzést. Küldetést kapott az univerzumtól, hogy tanítsa a jógát annak fizikai és ezoterikus vonatkozásaival együtt. Nevine Egyiptomban született 1954-ben, és három évvel később családjával New Yorkba költözött. Egyetemi tanulmányai során (történelem és összehasonlító vallási tudományok) felfedezte a meditáció varázsát. Nevine osztotta azt a nézetet, hogy a jóga, és annak ismétlődő és rendszeres gyakorlása lehetőséget kínál intelligens, tudatos és örömmel teli életre. 1980-ban kezdte el a mindennapi gyakorlatot és a jóga tanítását. Hat évvel később megalapította New York-ban a Katonah jóga központot.

A katonah jóga része olyan metaforák használata, mint például: az otthoni jógagyakorlat olyan, mint a hangszerek hangolása, a jógaórák pedig a zenekar közös játéka. Nevine a jógát nagyon intelligens gyakorlatnak tartja, mert a test mellett az elme és a lélegzet is aktívan dolgozik.

Yogi Bhajan

Harbhajan Singh Khalsa néven született jógi nyolc éves volt, amikor elküldték tanulni a nagy és mélyen tisztelt mester, Santa Hazar Singh mellé, akinek szüntelen nevelése alatt a fiú 16 és fél éves korában sajátította el a Kundalini jógát. Ez a kiemelkedő személy 2004-ben, 75 éves korában hagyta el a jóga világát. A jógi nemcsak jógaoktató volt, hanem spirituális tanító és a 3HO Egészség, Boldogság és Szentség Alapítvány igazgatója is.  A jóga világának történetében elsőként kezdte el nyilvánosan tanítani a Kundalina jógát. Tanítványai a végtelen együttérzés és a másoknak nyújtott szüntelen szolgálata miatt is szerették és tiisztelték.

1969-ben a jóogi megalapította a kaliforniai világhírű 3HO Alapítványt, hogy támogassa a missziós munkát. Érdekes módon több mint három tucat könyvpublikáció jelent meg jógi szerzőségével. Yogi Bhajantöbbek között Ph.D. fokozatot kapott. kommunikációs pszichológia szakon.  Nagyon aktív életet élt, folyamatosan a világbéke előmozdítására törekedett, és értékes idejét a Földön számos találkozására fordította vallási és szellemi vezetőkkel.

Manju Patthabi Jois

A mandzsu-indiai Ashtanga jóga guru eredetileg Mysore városából származik, Dél-Indiában tevékenykedik és igyekszik tanítani a jógát az ászana, a pránájáma és a meditációs énekek ötvözésével a szellem, a test és az elme egyesítése érdekében. Tanításai révén megtanítja hallgatóinak a jóga hagyományos elemeit, hogy minél jobban megtalálják az utat belső önmagukhoz. Az Ashtanga jóga iránt érzett küldetéstudata már kiskorától kezdve virágozni kezdett életében, apjának és az Ashtanga jóga világhírű személyiségének, Sri K. Pattabhi Jois-nak köszönhetően. Manju már15 évesen kezdte jógaoktatói útját.

Több, mint 50 éve tanít jógát. Világkörüli turnéjára eddig a bolygó több, mint 22 országában került sor. Oktatási programjait az ősi hagyományokra összpontosítva, apja adta át Manjunak.

IMG_7034_1

Sri Dharma Mittra

Dharma Mittrát a modern jóga mesternek tartják, aki fokozatosan megtanulta a jóga minden "varázslatát" gurujától - Szvámi Kailasanandától. A ma 81 éves Dharma 1967 óta tanít jógát, 8 évvel később pedig New Yorkban megalapította Dharma Jóga Központját, amelynek ma is az igazgatója.

Érdekes módon néhány évvel azelőtt, hogy a jóga életének szerves részévé vált, Dharma a brazil légierő tagja volt. Életének küldetését azonban csak 1964-ben kezdte megtalálni, amikor intenzíven kezdte el tanulmányozni a jógát guruja vezetésével. Dharma Mittra - egy kivételes jógaszemélyiség, aki elkötelezett szanjászi az atyja az "Asanas: 608 Yoga Poses" című könyvnek, amely 2003-ban jelent meg, jelenleg csak angol nyelven érhető el.

Dylan Werner

Egy nemzetközi jógaoktató, aki szereti körbejárni a világot, és nagyon örül, hogy így minél több emberrel megoszthatja gyakorlatait és szeretetét a jógával kapcsolatban. A jógához 2001-ben a harcművészetek révén, tűzoltó / mentős karrierje kezdetén jutott el. Annyira magával rántotta a jóga tanítása, hogy ez alapjaitól megváltoztatta életmódját.

"Rögtön beleszerettem a jógaórákba", állítja, és jelenleg, ha épp nem utazik, Los Angeles-ben tartja óráit. Dylan azzal büszkélkedhet, hogy több, mint 60 országban oktatott jógát és közel 400 workshopot tartott.

Adell Bridges

"Minden nap csinálok valamit, ami kissé boldogabbá, egészségesebbé vagy ellenállóbbá tesz, mint tegnap voltam."

Az Egyesült Államok Mississippi államából érkezett Adell ezt követően tanulmányozta és felfedezte a jóga varázslatát az angol Wales államban. Indiába utazott, ahol a jóga tanfolyamot is elvégezte. Az utazás szenvedélyévé vált, és minden új és ismeretlen megtanulásának eszközévé vált. Képzett jógatanár két évvel ezelőtt telepedett le Londonban.

Imádja a jógát, amelyet ötödik éve gyakorol, szeret kézenfogni, optimális egészséggel foglalkozik, és szereti megosztani tudását másokkal. Az emberek elérésének célja annak bizonyítása, hogy az egyetlen guru, amelyre szükségünk van, itt van - bennünk.