Tippek kezdőknek az otthoni edzéshez online videóval.

A rendszeres mozgás a változatos étrend remek alap az egészséges élethez. Azonban nem mindenki érzi jól magát az edzőteremben, valaki szégyenlős, nem szereti a tömeget, idejéből kifolyólag nem tud rendszeresen terembe járni, vagy egyszerűen szívesebben sportol a szabadban.

Ahogy az elmúlt pár év megmutatta, érdemes otthoni edzősarkat is berendezni midnen szükséges felszereléssel. Így tudjuk igazán fenntartani a rendszeres mozgást egész évben. Az interneten ma szerencsére sok ingyenes online gyakorlatot találhatunk a Youtube-on vagy fizetős oldalakon is.
 
Életmódváltáson gondolkodsz, de nem tudod, hol kezdd el? Tippjeink segítenek hogyan legyél fitt és érezd jól magad otthoni edzés közben is. Találd meg a neked megfelelő alapgyakorlatokat és végezd ekdvenc tevékenységeidet örömmel. Az edzés ne kínzás legyen, hanem inkább öröm, hogy mi mindenre képes a tested.

Miért érdemes elkezdeni a rendszeres testmozgást?

A rendszeres fizikai aktivitás javítja az általános egészségi állapotot. Akár jobban szeretnéd magad érezni, akár energikusabbnak szeretnéd érezni magad a nap folyamán, ne habozz, szánj egy kis időt a sportolásra. Az otthoni testmozgás segít csökkenteni vagy megtartani a testsúlyt, javítja az általános egészségi állapotot és segít megelőzni a különböző egészségügyi problémákat. Mindemellett a rendszeres edzés javíthatja az alvás minőségét és javíthatja a hangulatot.
 
Edzés során a fő elv a kitartás. Ha túljutsz a kezdeti időszakon, és megjelennek az első eredmények, az otthoni testmozgás is a kedvenc módja lesz a munkahelyi vagy iskolai stressz kezelésének. Számos népszerű gyakorlatot választottunk Önnek otthon.

Erősítő gyakorlatok

Az erősítő gyakorlatok célja az izomtömeg és az erő növelése. Az izomépítésnek köszönhetően támogatod a testzsír csökkentését aminek köszönhetően hatékonyabban égeted el a kalóriákat. Az otthoni erősítő edzések nagyszerű kellékei nemcsak maguk a súlyzók, hanem egy minőségi edzőszőnyeg, fitlabda valamint az erősítő gumik, amelyek rendkívül sokoldalúan használhatók.

Készíts olyan edzéstervet, amely bizonyos részek erősítésére, vagy egy komplex testedzésre összpontosít. lábak izomzatának aktiválására izometrikus gyakorlatok, kitörések, guggolások, ill. a medence emelése ajánlott. A felsőtestet jól lehet edzeni erősítő gumik segítségével.

Youtube videó: Otthoni erősítő edzés kezdőknek:

Pilates gyakorlatok

A Pilates torna a fizikai aktivitás egyik kedvelt formája. A Pilates módszer konkrét gyakorlatok helyes végrehajtásán alapszik a megfelelő izomaktiváció érdekében. Célja a rugalmasság, az erő és az ízületek mozgástartományának növelése. A Pilates gyakorlatokat azok is értékelni fogják, akik jobb testtartásra törekszenek.

 

Youtube Videó: Teljes testet átmozgató Pilates gyakorlatok

Otthoni torna saját testsúllyal

Ha funkcionális erő megszerzésére törekszel a saját setsúlyos edzés a tökéletes választás. A helyesen elvégzett gyakorlatok segítségével megtanulod irányítani a saját tested és átfogóan fejleszteni az erőt és stabilitást. Az edzés kezdőknek is megfelelő, de a haladók is érezni fogják a fejlődést.

Kezdd az olyan alapvető gyakorlatokkal mint a guggolás, kézenállás, fekvőtámasz vagy deszka. Az ismétlésszám növelésével erősödik a tested és növekszik az állóképességed

Youtube Videó: Saját testsúlyos edzés otthon

Jóga gyakorlatok

jógagyakorlás nem a rendkívüli rugalmasságról szól, ahogy azt sokan gondolják. Annak ellenére, hogy az izmok aktív bevonása és a stabilitás növelése is a jóga velejárója, a jóga fő pontja a helyes légzés, a belső erő megtalálása és a szabadság megteremtése a jóga ászanákon keresztül.
  
Már kezdőként is szuper videókat találhatsz a neten, amely lépésről lépésre vezet át a különböző gyakorlatokon. Egy jógaszőnyeg, jóga téglák és egy heveder elegendő jóga kellékek az otthoni gyakorláshoz. Tanulj meg jelen lenni a gyakorlatban. A haladás testi és lelki aspektusai fokozatosan jönnek, ezért légy türelmes. 
 

Youtube videó: Jóga - teljes test átmozgatása

 

Regeneráció edzés után

Az edzésnek nem csak magukat a gyakorlatokat kell tartalmaznia, hanem az edzés előtti bemelegítést és az edzés utáni izomlazítást is. Remek eszközök a masszázshengerek, amelyek segítik a regenerációt és növelik a rugalmasságot.
 
Youtube videó: Teljes test nyújtás
 
 
A Flexityben kiváló minőségű segédeszközök széles választékát találja az otthoni edzéshez.