Egészséges táplálkozás

Immunrendszerünk támogatása az év minden szakában fontos. A rendszeres testmozgás és a megfelelő életmód mellett bónusz is jár: tea, illólolajok  aromája vagy a minőségi étrendkiegészítők formájában.

A világ legrégebbi orvoslási rendszerének ismeretein és tapasztalatain alapuló ájurvéda és természetes táplálékkiegészítők egyre nagyobb teret kapnak mindennapjainkban. Válassz az immunitás és az egészség, a minőségi antioxidánsok vagy a nők számára készült kiegészítők közül.

Ebben a szekcióban összegyűjtöttünk minden hasznos cikkünket az egészséges táplálkozás témájával kapcsolatban.

Egy listát készítettünk azokról a termékekről, cikkekről és videókról, amelyek segíthetnek az egyszerűbb választásban vagy az egészséges táplálkozás témájában való eligazodásban.

Ha konkrét témában keres termékeket, javasoljuk:

  • írjon be egy konkrét témát weboldalunk keresőjébe (pl. immunitás), és meg fogja találni az adott témához kapcsolódó címkék, kategóriák, cikkek és termékek listáját.
  • használja az "Egészségügyi téma" szűrőt az EGÉSZSÉG kategóriában

TERMÉKEK

CIKKEK

  

Aggódik az influenza szezon miatt? A legjobb minőségű táplálékkiegészítőket válogattuk össze, hogy az ősszel is megőrizze egészségét.

 

D-VITAMIN

D vitamin

A D-vitaminnak számos fontos funkciója van, például szabályozza a kalcium és a foszfor felszívódását, valamint elősegíti az immunrendszer normál működését. Elegendő beviteléről ősszel sem szabad megfeledkezni!

A D-vitamin valójában egy zsírban oldódó vitamincsoport, amely magában foglalja a D1-, D2- és D3-vitaminokat. A legjobb felszívódás érdekében elengedhetetlen, hogy a D-vitamint valamilyen zsírral vagy olajjal együtt vegyük be.

Ha testünket közvetlen napfény éri, természetes módon termeli a D-vitamint, ha ez nem lehetséges, akkor el kell látni D-vitaminnal a szervezetet. Bizonyos élelmiszerekből is biztosíthatjuk a megfelelő mennyiséget, például lazacból, szardíniából és csukamájolajból, vagy táplálékkiegészítőkkel biztosíthatjuk a megfelelő D-vitamin szintet a vérben.

 

C VITAMIN

C vitamin

A C-vitamin, más néven L-aszkorbinsav, vagy néha csak aszkorbinsav, egy vízben oldódó vitamin, amelyet az ember - a legtöbb állattal ellentétben - nem képes szintetizálni. Ez azt jelenti, hogy a C-vitamint étrenddel és táplálékkiegészítőkkel kell bevinnünk szervezetünkbe.

A C-vitamin létfontosságú anyag egészségünk szempontjából. Segíti az egészséges csontok, bőr és erek működését és fenntartását.

Az immunrendszer megfelelő működésében betöltött szerepe mellett a C-vitamin számos krónikus betegség megelőzésében vagy kockázatának csökkentésében is segíthet. A C-vitamin erős antioxidáns.

 

EGÉSZSÉGES MIKROBIÓM

mikrobiom

A mikrobiom nem csak baktériumokat foglal magában, hanem gombákat, parazitákat és vírusokat is. Egy egészséges emberben ezek a klaszterek békésen egymás mellett, együtt léteznek, megteremtik az egyes szervek mikroklímáját és szimbiózisban élnek egymással. Legnagyobb mennyiségük a vékony- és vastagbélben található, de mikrobiomunk az egész testünkben megtalálható.

A megfelelően működő mikrobiom nemcsak a megelőzésben, hanem egyes betegségek kezelésében is fontos szerepet játszik. Nem hiába mondják, hogy az immunrendszer nagy része a belekben található.

BLOG: Mi az egészséges mikrobiom, és hogyan kell gondoskodni a bélnyálkahártya helyreállításáról?

 

AYURVEDIKUS ÉTELEK ÉS TEÁK

BLOGLEÍRÁS 1080x430 nasirk2 (15)

Egy csésze tea egészségért. Gyógynövényes, gyümölcsös, fekete, zöld, édes, keserű – csak válasszon ízlése szerint. Az ayurvédikus teák hagyományokkal, több ezer éves tapasztalattal segítik egészségünk működését.

Új ájurvédikus élelmiszerek kategóriánk számos népszerű fűszert, teát, kávét, italt, ghí-t, lekvárokat, kivonatokat, chyavanprash-t, chutney-t, masalát, olajat és még sok mást kínál. Készítsen otthon egészséges és ízletes ájurvédikus ételeket, amelyek könnyen emészthetők és az egészséget is támogatják.

BLOG: Ayurveda Series #2: 20 lépés az öngyógyítás és a vitalitás felé