Lelki egészség és meditáció

A zen, vagy  zen buddhizmus alapvető módszere a meditáció csendes, nyitott szemmel való ülés formájában. Nem számít, ha a meditációs szőnyegen ülünk egy párnán, vagy egy széken. Alkalmazhatjuk a Zen alapelveit a mindennapi életben a mindennapi tevékenységekben is.

A zen nem vallás, és nem kapcsolódik céljaink eléréséhez sem. A legjobb közvetlen tapasztalatokat szerezni, hogy megértsük, mi is a lényege, akár egy meditációs központban, akár egy meditációs visszavonulás során.

 

TERMÉKEK

CIKKEK A ZEN ÉS MEDITÁCIÓ TÉMAKÖRÉBŐL

VIDEÓK

 

JÓGA

BLOGLEÍRÁS 1080x430 nasirk2 (11)

A jóga a világ egyik legrégebbi rendszere, amely egyesíti a testet, a lelket és az elmét. A jóga speciális eszközöket kínál, amelyek nem csak fizikai gyakorlatok és pózok sorozata, hanem légzéstechnikák, koncentrációs gyakorlatok, meditáció, relaxációs gyakorlatok, de a test és a lélek méregtelenítésére szolgáló tisztító technikák összessége.

TÉMA: JÓGÁRÓL AZ ALAPOKTÓL

 

 

ZENETERÁPIA

BLOGLEÍRÁS 1080x430 nasirk2 (7)

Tudta, hogy a tibeti hangtálak, amelyek eredetileg a himalájai bölcsek hangszerei, segíthetnek a tanulásban és az összpontosításban? A tibeti tálak hangjai segítenek abban, hogy gondolatainkat a jelen pillanatra összpontosítsuk, és a hangra figyeljünk, ami javítja a koncentrációt.

TANÁCSADÓ: MINDEN A HANGTERÁPIÁRÓL

 

 

A TEA SZERTARTÁS

TEÁK

A tearituálé gyakorlása egy új kaput nyit meg az önmagunkkal való kommunikációhoz, és a megfelelő környezetben teret teremt az önreflexió és az éberség magasabb szintjének eléréséhez.

A tearituálé előkészítésekor válassza ki kedvenc bögréjét vagy teáskészletét, lehetőleg olyat, amelyik mély jelentéssel bír az Ön számára. Ezután válassza ki av megfelelő teát. Tartsa olyan helyen a kellékekt, amely vizuálisan is tetszetős, ez segít abban, hogy a tearituálé valódi, különleges esemény legyen. Az is fontos, hogy megfelelően készítsük el a teakeveréket az optimális íz elérése érdekében. Végül szánjon rá egy kis időt arra, hogy jelen legyen, és élvezze a jól megérdemelt csésze teát.

 

 

A KÉK FÉNY KORLÁTOZÁSA AZ ESTI ÓRÁBAN

pihenés

A mesterséges világítás megjelenéséig a fő fényforrás a Nap volt, az emberek az estéket viszonylag sötétben töltötték. Bebizonyosodott, hogy az esti és éjszakai mesterséges világítás negatívan befolyásolja cirkadián ritmusunkat, ami elsősorban az alvás minőségét rontja, de hosszú távon egészségünkre gyakorolt hatása sokkal nagyobb. Bármilyen fény képes elnyomni a melatonin szekréciót, de a kék fény sokkal kimondottan erősen.

Támogassa az alvás minőségét! Mindenképpen megér egy próbát a pihentető Dreamlight szemmaszkok használata, amelyek 100%-ban blokkolják a fényt.

TÉMA: Az egészséges alvás

 

AROMATERÁPIA

aromaterápia

Az aromaterápia az illóolajok (néha esszenciális olajokként is emlegetett) érzékszerveinkre, érzelmeinkre, hangulatunkra vagy egészségügyi problémáinkra gyakorolt hatásán alapul.

Az aromaterápia hatásai az idegvégződések stimulálásán alapulnak. Az agyba küldött impulzusok így hatással vannak az agy azon részeire, amelyek irányítják a memóriát és az érzelmeket. Az illóolajok hatásai együtt lépnek reakcióba szervezetünk hormonjaival és enzimjeivel, ami pozitív változásokat eredményez a vérnyomás, a pulzus vagy más testfunkciók változása formájában.